The Thrills "Let’s Bottle Bohemia" (6)

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pieci sapņotāji no Īrijas galvaspilsētas, The Thrills, piedāvā jau otro albumu “Let’s Bottle Bohemia”, kas seko pa pēdām pagājušās vasaras saulainākajam roka ierakstam “So Much For The City”.

The Thrills "Let’s Bottle Bohemia" (Virgin) 6/12

Lai arī albums ir šķietami nevainojams, proti, visi grupas muzikālajā arsenālā esošie ieroči šeit ir atrodami – 60. gadu imidžs, hipiju estētika, vokālista Konora Dīzija (Connor Deasy) piesmakušais falsets, stīgas, klavieres utt., tomēr nepamet sajūta, ka tas viss jau ir kaut kur dzirdēts labākā versijā. Neapšaubāmi puiši ir daudz koncertējuši, izbaudījuši jauno zvaigžņu bohēmu, daudz ceļojuši, kas viss atspoguļojas dziesmu tekstos, taču, arī neskatoties uz plates garumu (35 minūtes), rodas sajūta, ka daļa vitalitātes un enerģijas ir palikusi kaut kur ārpus studijas sienām.

Ieraksts sākas ar netipiski agresīvu un asu ģitāru, ko izlīdzina klavieru akords un The Thrills raksturīgais skanējums ar ksilofonu iespēlēm un “uuuu, ūūū” bekvokālu. Turpinājumā plates lielākais hits “Whatever Happened To Corey Haim”, kas arī pirmais singls un, manuprāt, vienīgais skaņdarbs platē, kas kā līdzīgs stāv blakus iepriekšējā diska materiālam. Dziesma veltīta amerikāņu 80. gadu kinozvaigznei Korijam Heimam, kurš narkotiku atkarības dēļ 2001. gadā paziņoja par savu bankrotu un pierakstījās rehabilitācijas klīnikā. Vēl gribētu izcelt lielisko balādi “Not For All The Love In The World”, kas ir albuma otra virsotne. Diemžēl pārējais muzikālais materiāls ir tikai blāva debijas plates atblāzma, acīmredzot puiši ir tiešām noguruši…

Albuma ierakstos piedalījies R.E.M. ģitārists Pīters Baks un van Daiks Parks, kas savulaik sadarbojies ar The Beach Boys leģendārajā 1966. gada "Pet Sounds" ierakstā. Par producentu grupa pieaicinājusi Deivu Sardiju (Dandy Warhols, Jet). Ar cerībām gaidīsim nākamo vasaru…

Izdošanas datums 13.09.2004.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu