Lady GaGa «The Fame» (12)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pārmaiņas pēc kas pavisam atšķirīgs - «Sound Of 2009» saraksta iemītniece Stefani Gabriela Germanota jeb Lady GaGa ar debijas plati «The Fame».

Lady GaGa «The Fame»

(Interscope)

7/12

Patiesībā biju visnotaļ pārsteigts, kad ieraudzīju Lady GaGa vārdu BBC apkopotās iespējamo «2009. gada skaņas» (Sound Of 2009) desmitniekā. 22 gadus vecās meitenes superpopulārais singls «Just Dance» jau bija izskanējis 2008. gada vidū, un par viņas nākotnes panākumiem (jau tolaik esošajiem) reti kurš šaubījās. Varbūt britu veidotā saraksta kritiķi un žurnālisti pārāk rūpīgi neseko notikumiem ASV, ja tikai tagad atklājuši šo dziedātāju? Dīvaini... Vēl vairāk - Stefani Gabriela Germanota kā dziesmu autore pazīstama jau ilgāku laiku - viņas kontā vairākas «The Pussycat Dolls» un «New Kids on the Block» dziesmas.

Ja nebūtu šīs nosacīti prestižās nominācijas (proti, «Sound Of 2009»), šāds CD apskats nekad netiktu rakstīts, jo uzskatu, ka šis ieraksts ir klasisks Amerikas mūzikas industrijas komercprodukts, kurš balstās uz vienu, diviem top singliem, un viss pārējais muzikālais materiāls ir pievienots tikai, lai aizpildītu albuma tukšās vietas. Šis albums droši liekams vienā kategorijā ar Keitijas Perijas, «The Pussycat Dolls», Britnijas Spīrsas u.tml. «rūpnieciski radītu» zvaigžņu ierakstiem.

Just Dance

Protams, es nenoliedzu, ka arī šādos komerciālos projektos ir jāiegulda milzīgs talants un darbs.

Tiesa, viena lieta gan man patīk - precīzāk divas: Pirmkārt, jau pats singls «Just Dance» ir ļoti, ļoti lipīgs un jaudīgs popieraksts, par kura ietekmi uz sevi jau izteicos arī iepriekš (), bet, otrkārt, esmu pamanījis, ka Lady GaGa ar savu vizuālo tēlu un mūziku pamatīgi "iezāģējusi" slavenajai Kristīnai Agilerai (kā nojaušat - Agilera nav mana mīļākā māksliniece). Agileras pagājušā gada singls "Keeps Gettin" Better", kura video dziedātāja redzama līdzīgos gaišos, taisnos matos, līdzīga sintezatorpopa pavadījumā, - palika "Just Dance" ēnā.

Tātad, pavisam īsi - «The Fame» ievada lieliski skanošais un producētais «Just Dance», taču viss pārējais, kas dzirdams šajā platē, ir vienkārši mēģinājums šo «Just Dance» veiksmes formulu apspēlēt dažādās variācijās. Piemēram, otrais plates singls «Poker Face» ir līdz galam neizdevies «Just Dance», taču «Just Dance» radītās inerces pēc tas tomēr iekļuvis topos. Savukārt trešais singls «Eh, Eh (Nothing Else I Can Say)» ir lēna «Just Dance» variācija, kas patiesībā pavadījuma ziņā vairāk atgādina mūsu pašu «Tranzītu» vai «Eldorado» (tos, kuriem bija divi lieli hiti «Es brunete, tu esi kā rulete» un «Es blondīne ...» neatceros vairāk).

Izdošanas datums - 19.08.2008.

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu