Hood "Outside Closer" (8)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nu jau gandrīz 15 gadus šie Līdsas pilsētas puiši "savā nodabā" eksperimentē sev un uzticīgam fanu pulciņam par prieku. Arī es, būdams liels grupas cienītājs, īpaši augstu vērtējot Hood pēdējo veikumu "Cold House", ar nepacietību gaidīju jaunāko grupas ierakstu.

Hood "Outside Closer" (Domino) 7/12

Nelielu ieskatu plates saturā pirms kāda laika sniedza Hood izdotais EP "The Lost You", kas patīkami pārsteidza ar gluži vai Skota Herrena (Prefuse 73) cienīgu bītu. Kā uzsver paši puiši, jaunais albums ir orientēts vairāk popmūzikas virzienā, kas, protams, ir stiepjams jēdziens, īpaši Hood izpratnē. Tiesa, 90. gadu postroka eksperimentus, kas sasaucas ar Marka Holisa ("Talk Talk") un Bark Psychosis darbiem, pēdējā laikā nomainījuši savdabīgi hiphopa bīti. Atgādināšu, ka jau 2001. gada albumā "Cold House" vīri sadarbojās ar pagrīdes hiphopa projektu Clouddead.

Pēdējos gados grupas mūziku varētu dēvēt par eksperimentālo popmūziku, piesaucot klāt Bjorkas, "Early Day Miners" un "Third Eye Foundation" vārdus. Arī paši Hood dalībnieki radījuši vairākus blakusprojektus, no kuriem zināmākie - Empress, Sierpinski, Remote Viewer u.c.

Jaunais albums, manuprāt, diemžēl ir solis atpakaļ grupas daiļradē - pārlieku sakārtotā dziesmu uzbūve, vienmērīgais ritms un mūžam otrā plāna balss šoreiz nedaudz pat garlaiko, pietrūkst kāda pārsteiguma elementa. Jāatzīst, ka tieši EP izdotais "The Lost You" arī ir plates augstākais punkts. Kopējais albuma plūdums ir vienmuļš, kaut "Cold House" periodam raksturīgs. Ja jums tīk Four Tet, Mum, Notwist, tad Hood ir uzskatāmi par šāda "indietronica" stila pionieriem.

Izdošanas datums 17.01.2005.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu