Early Day Miners "All Harm Ends Here" (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mūzikas pasaulē pārmaiņas ir neizbēgamas - mainās popmūzikas ikonas, jaunas tendences nomaina vecās (arī tās savulaik bija jaunas), uzmanības centrā izvirzas noteikti mūzikas stili, diktējot spēles noteikumus arī modes industrijā utt. 90. gadu vidū kā pretstats skaļajai un šķietami dumpinieciskajai "grunge" mūzikai iezīmējās tā dēvētā postroka virzība ... diemžēl nu jau vairākus gadus šī kustība ir tikai vairs formāla un nedzīva muzikāla parādība.

Early Day Miners "All Harm Ends Here" (Secretly Canadian ) 7/12

Vienu no postroka skaistākajiem ierakstiem ir radījuši vīri no Blūmingtonas Indianas štatā - Early Day Miners, tas notika tālajā 2000. gadā, kad klajā nāca puišu debijas plate "Placer Found". Ieraksts pārsteidza ar savu trauslumu, perfekto skanējumu, Deniela Burtona dziedāšanas manieri, kas izskan kaut kur starp čukstiem un dziedāšanu. Protams, toreiz līdzības ilgi nebija jāmeklē - 90. gadu sākuma Talk Talk un Bark Psychosis eksperimenti.

"All Harm Ends Here" ir jau grupas ceturtais ieraksts, kas diemžēl turpina attālināties no vīru agrīnā skanējuma, pievēršoties vairāk "indie" un "slowcore" tradīcijai. Šobrīd grupa tuvinās "Red House Painters" un "Low" skaņai. Vienīgais izņēmums, manuprāt, ir plates pēdējais skaņdarbs "The Purest red", kurā izmantoti grupai tradicionāli ģitāras akordi, arpēdžijas un gluži vai iemidzinošs ritms.

Kopumā viduvējs, pat nedaudz stagnātisks veikums, kas nu jau pilnīgi un galīgi iezīmē postroka mūzikas norietu un pat zināmu vecmodību.

Izdošanas datums 18.01.2005.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu