Chromatics «Night Drive»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Chromatics» no hārdkorpanka ietekmētas grupas 2007. gadā pārtapuši jaunā disko kolektīvā.

Chromatics «Night Drive»

(Italians Do It Better)

9/12

Kopš 2004. gada «Plaster Hounds» plates, kurā no disko mūzikas «Chromatics» skanējumā vēl nebija ne miņas, būtiski ir mainījies grupas sastāvs - no oriģinālā sastāva palicis vien ģitārists Adams Millers (Adam Miller). Par bītiem atbildīgs jau «Glass Candy» sakarā minētais Džonijs Džuels (Johnny Jewel), bet pie mikrofona stājusies simpātiskā Ruta Radalē (Ruth Radalet).

Līdz ar jauno sastāvu būtiski mainās arī grupas skanējums, smagās roka ģitāras nomaina analogie sintezatori un bungmašīnas, dumpiniecisko enerģiju - vēss, itāļu zelta ēras disko.

Foto: Publicitātes foto

Arī «Night Drive» ievada savdabīgs intro - «The Telephone Call», kura pamatā viegli pieskārieni klavieru taustiņiem, dažādas eksterjera (ielu) skaņas un telefona saruna. Seko tituldziesma «Night Drive», kurā atšķirībā no Džuela producētā «Glass Candy» kā centrālais instruments izvirzās elektriskā ģitāra. Millera arpēdžijas sasaucas ar agrīno «The Cure» daiļradi ... arī «I Want Your Love» pamatā elektriskās ģitāras arpēdžiju rifs, nesenā pagātnē šāda spēles maniere raksturīga gan «New Young Pony Club», gan «CSS».

Plates emocionālais centrs, visticamāk, ir «Running Up That Hill» - Keitas Bušas (Kate Bush) dziesmas jaunklāta disko versija. Brīnišķīgi! Savukārt instrumentālais «The Killing Spree» (daudz izvērstāka versija nekā «After Dark» izlasē) ir pat kaut kas no «Dead Can Dance»80. gadu ambientās elektronikas, pat harmonijas līdzīgas. «Healer» ir vēl viens «kjūrisks» skaņdarbs.

Diemžēl albumā nav iekļauts atmosfēriskais «In The City» (skat. video) un «Hands In The Dark (Dark Day)», kas atrodami minētajā «After Dark» izlasē. Citādi - ļoti valdzinoši!

Izdošanas datums - 12.11.2007.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu