Sleigh Bells «Treats» (8)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Kamēr augustā lieli un nozīmīgi mūzikas albumi netiek plānoti, īstais laiks atskatīties uz dažiem jau izdotiem, taču TVNET slejās vēl nenonākušiem garadarbiem.

Sleigh Bells «Treats»

(Mom + Pop/N.E.E.T.)

9/12

Pirmais no tiem, kas mani laiku pa laikam ievilina savos skaņas tīklos un dažādos citos veidos atgādina par sevi, - Bruklinas elektro/hiphopa/noiza duets Sleigh Bells ieraksts «Treats», kuru savā jaunizveidotajā mūzikas izdevniecībā laidusi klajā pati Šrilankas hiphopa dīva Maia (M.I.A.). «N.E.E.T. Recordings» apgādā izdoti arī amerikāņu (Baltimoras) reperes Reišas Berainas (Ryeisha Berrain) jeb Rye Rye (skat. resursus) ieraksti, «Graustu miljonāra» skaņu celiņš u.c.

Protams, zināmas līdzības «Sleigh Bells» skanējumā ir atrodamas ar M.I.A., taču kopumā šis duets ir pavisam savādāks zvērs.

Tā pamatā ģitārists un producents Dereks Milers (Derek E. Miller) un dziedātāja Aleksisa Krausa (Alexis Krauss), kas kopīgi sākuši muzicēt 2008. gadā, kad Milers nejauši sastapis Krausu kādā restorānā un piedāvājis solistes darbu.

Interesanta ir abu mūziķu profesionālā izcelsme. Milers pusaudžu gados spēlēja ģitāru smagā posthārdkora grupā «Poison the Well», bet Krausa dziedājusi meiteņu popgrupā «Rubyblue» un pat pabijusi kādā no bērnu žurnāla «Nickelodeon Magazine» lappusēm.

Agresīvas ģitāras, stampājoši elektroniski hiphopa bīti, apvienoti ar brīžiem nedaudz infantilu, bet epizodiski arī histērisku Krausas dziedājumu vai rečitatīvu, arī veido dueta skaņas estētisko pusi.

Sleigh Bells "Treats"
Sleigh Bells "Treats" Foto: Publicitātes foto

Pirmo ievērību grupa ieguva ar singlu «Crown on the Ground», kuru ietekmīgais mūzikas medijs «Pitchfork» nosauca par 2009.gada 57. labāko dziesmu. Gada sākumā izdotais debijas albuma vēstnesis «Tell 'Em» jau lika sarosīties daudziem mūzikas blogeriem un žurnālistiem, pārliecinoši un enerģētiski bijuši arī grupas pirmie koncerti, tiesa, tajos kā pamats tiek izmantots datora ģenerēts bīts ar dažādiem jau iepriekš sagatavotiem skaņu dekoriem, kuriem dzīvajā pa virsu tiek spēlēta tikai elektriskā ģitāra un vokāls (skat. video).

Atsevišķos skaņdarbos («Infinity Guitars»), kuru pamatā kāds dinamisks ģitāras rifs, rodas asociācijas ar 1980.gadu beigu Beastie Boys, liriskākos - kā, piemēram, «Run The Heart», ieskanas kaut kas no čipmūzikas un kanādiešu Crystal Castles sakompresētajām sintezatoru skaņām. Vienā no skaņdarbiem izmantots 1971. gada Funkadelic sampls «Can You Get to That».

Viena no gada interesantākajām debijas platēm.

Izdošanas datums - 11.05.2010.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu