Styrofoam "Nothing's Lost" (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

TVNET CD apskati sāk jaunu sezonu, tomēr, pirms pilnībā pievēršamies 2005. gada ierakstiem, atskatīsimies uz pagājušā gada nogalē iznākušiem albumiem, kas šogad tiek pārizdoti no jauna. Viens no šādiem ierakstiem, kas gada beigu topu jūklī palika neievērots, ir elektroniskā pop projekts Styrofoam.

Styrofoam "Nothing''s Lost" (Morr) 8/12

Styrofoam ir beļģu elektroniskās mūzikas producents un mūziķis Arne van Petegems, kas savā jaunākajā ierakstā pieaicinājis tiešām izcilus tā dēvētā data pop un postroka viesmāksliniekus.

Plate sākas ar klasisku "indietronic" skaņdarbu “Misguided”, kurā par ģitāras motīviem parūpējies kolēģis no vācu grupas Notwist Markus Arčers (Marcus Archer), brīnišķīgā sievietes balss pieder pazīstamā projekta Lali Puna dalībniecei Valerijai Trebelijarai, savukārt par hiphopa rečitatīvu parūpējies "Alias". Tiesa, turpinājums ar "Ticket Out Of Town" ir visai neinteresants, pagarlaicīgs elektropopa skaņdarbs.

Kā trešā platē iekļauta, manuprāt, ieraksta skaistākā dziesma "Couches In Alleys" (patiesībā tikai šā skaņdarba dēļ arī aplūkoju šo CD), kurā piedalās Bens Gibbards ("Death Cab For Cutie", "The Postal Service"). Līdzīga sadarbība Gibardam bijusi pirms dažiem gadiem ar DNTL projektu, arī šis skaņdarbs ir gluži kā no The Postal Service repertuāra - lieliska melodija, gaumīgs pavadījums un sirsnīgi vārdi.

Turpinājumā vēl divas sadarbības - "Front To Back", piedaloties Endrjū Kenijam no postroka grupas American Analog Set, un "Anything", kurā dzirdams Bents Vanlūijs no "Das Pop". Kopumā solīds data pop ieraksts, kas ne ar ko īpašu nepārsteidz, taču šādas mūzikas cienītājiem - vērtīgs kolekcijas papildinājums.

Izdošanas datums 30.11.2004. un 25.01.2005.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu