Woven Hand "Consider The Birds" (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sixteen Horsepower harismatiskais līderis un biblisko tēmu muzikālais pravietis Jūdžīns Edvards kopš 2001. gada darbojas kā solomākslinieks projektā Woven Hand. "Consider The Birds" ir mākslinieka trešais studijas darbs triju gadu laikā.

Woven Hand "Consider The Birds" (Sounds Familyre) 10/12

Woven Hand daudz neatšķiras no Sixteen Horsepower alternatīvā kantrī dēmoniskās noskaņas. Edvarda balss vibrē gluži vai reliģiski eksaltētās trīsās, ko papildina vizuāla afirmācija: pamests šķūnis, veca koka baznīca, fonā kanjons un skarbi vīri kovboju tērpos ar Tā Kunga vārdu uz lūpām. Muzikāli Edvards izmanto klasiskus kantrī instrumentus - bandžo, pedal steel dažādas perkusijas, kā arī klavieres un klasisko roka komplektu. Šur tur fonā ieskanas īru dūdas, vijole un citi folkmūzikas instrumenti.

Albumu producējis pats Edvards, tas ierakstīts Denverā, Kolorado. Šis nepieder pie klasiskiem "kristīgās" mūzikas ierakstiem, kuri diemžēl bieži vien aprobežojas ar salkanām melodijām un frāžainiem tekstiem par Jēzu, kuram tiek piedēvētas gluži vai Ziemassvētku vecīša īpašibas un spējas. Edvards dzied par nolādētajiem ("The world will bow/The knees will be broken for those who don''t know how"), svētītajiem, par savām šaubām ("And when you leave me where do I go?/Already I''ve forgotten that you wait for me") un iekšējiem dēmoniem.

Gan muzikāli, gan saturiski šis Woven Hand ieraksts ir daudz atklātāks, pilnskanīgāks par saviem priekštečiem. Asociatīvi tas radniecīgs Nika Keiva un Marka Lanegana darbiem. Kā izteicās kāds nejaušs klausītājs, Edvarda apdziedātais "Vecās Derības" Dievs iedveš viņā mītiskas bailes - tik tiešām, manuprāt, patiess un emocionāli piesātināts ieraksts.

Izdošanas datums 02.11.2004.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu