The Coral «Butterfly House» (23)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Esmu apskatījis visus «The Coral» studijas albumus, kāpēc gan lai nepieminētu šo - jaunāko Liverpūles zēnu studijas darbu «Butterfly House»?

The Coral «Butterfly House»

(Deltasonic)

9/12

Ja godīgi, šķiet, beidzot esam pavisam un galīgi nonākuši punktā, kur 1990. gadu mūzika (šajā gadījumā vairāk akcents uz britu rokmūziku) ir kļuvusi par otrās šķiras preci... Saprotiet pareizi - nav runa par kvalitāti, bet par aktualitāti.

Oasis vairs nepastāv, Supergrass ir izjukuši, Blur atgriezās ar pāris koncertiem britpopa veterānu statusā... gluži nesen jaunus albumus izdevušas grupas «The Bluetones» (man ļoti mīļš ir puišu 1996. gada debijas albums «Expecting to Fly»), «Kula Shaker», «Feeder», «Teenage Fanclub», nedaudz jaunākie «I am Kloot», «Delays». Jautājums - kuru šodien tas interesē? Jā, mani un varbūt kādu no jums tas interesē, taču vai šie vārdi kaut ko nozīmē «MGMT» un «30 seconds to Mars» paaudzei - neesmu drošs.

Atgriežoties pie apskata, par vienu no stabilākajām pēdējo gadu britu mūzikas grupām var uzskatīt «Cosmic Scouse» (savulaik kopā kopā ar «The Bandits» un «The Zutons») viļņa pārstāvjus «The Coral». Puiši Džeimsa Skelija (James Skelly) vadībā konstanti pieturējušies pie sava skanējuma - 60. gadu psihedēliskās rokmūzikas («Love», «Captain Beefheart») un britpopa («The La's») estētikas.

The Coral "Butterfly House"
The Coral "Butterfly House" Foto: Publicitātes foto

Arī jaunais vīru studijas albums «Butterfly House», kas seko nesen (2008. gadā) izdotajai singlu izlasei ir labākajās «The Coral» tradīcijās. Tiesa, tas nav tik psihedēlisks un saraustīts kā iepriekšējie albumi, kurus galvenokārt raksturoja viens vai divi spēcīgi radiosingli («Bill McCai», «Pass It On», «Dreaming of You» u.c.), taču pārējais materiāls bija daudz grūtāk uztverams.

Šoreiz varbūt albumā nav tik izteiktu «grāvēju», taču tas kopumā turas labāk kopā un ir viengabalains un nesaraustīts.

Iespējams, galvenais psihedēliķis grupā šos gadus bija ģitārists Bils Raiders Džounss (Bill Ryder-Jones), kurš diemžēl pēc «Roots and Echoes» albuma pameta grupu.

Albumu producējis Džons Lekijs (John Leckie) - vīrs, kurš atbildīgs arī par klasisko The Stone Roses debijas plati. Starp citu, kad albums tika izdots, The Stone Roses basģitārists Manijs (Mani) publiski pasteidzās «Butterfly House» nodēvēt par labāko albumu kopš «The Stone Roses».

Albums tiešām ir labs.

Labākās dziesmas: «1000 Years», «More Than A Lover», «Roving Jewel», «Walking In The Winter», «Butterfly House».

Izdošanas datums - 12.07.2010.

Komentāri (23)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu