Cat Power «Jukebox» (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Interesanti, bet izskatās, ka Šenas Maršalas (Chan Marshall) otrais jaunklāto versiju albums «Jukebox» mūzikas kritiķu vidū dīvainā kārtā nav guvis ierasto sajūsmas vētru.

Cat Power "Jukebox"

(Matador)

8/12

Atgādināšu, ka visi pēdējie Šenas Maršalas, kas plašāk pazīstama kā "Cat Power", studijas darbi, guvuši nedalītu atsaucību un sajūsmu. Šoreiz mūzikas apskatnieki ar zvaigznītēm bijuši paskopāki...

Šis jaunais albums ir īpaši interesants izpētes objekts (audio piemēri), īpaši jau tādēļ, ka aizraujoši ir salīdzināt Šenas dziesmu versijas ar sava laika oriģināliem, vairākus no kuriem dzirdēju pirmo reizi. Protams, ievadošo "New York, New York", kuru savulaik par populāru skaņdarbu padarīja Līza Minelli (Liza Minnelli) un īpaši Frenks Sinatra (Frank Sinatra), ir dzirdējuši visi, taču divu minūšu īsā tipiskā "Cat Power" skice ir viņai netipiskas dziesmas izvēles versija. Atšķirībā no 2000. gada versiju apkopojuma "The Covers Record", kurā kā pamatinstruments dominēja akustiskā ģitāra, šajā jaunajā platē pavadošais sastāvs ir plašāks - rhodes piano, bungas, bass, elektriskā ģitāra - pavadošā grupa "Dirty Delta Blues Band" (Judah Bauer, Gregg Foreman, Jim White, Erik Papparazzi).

Kā viesmākslinieki pieaicināti sesiju mūziķis - ērģelnieks Spūners Olhems (Spooner Oldham), kas muzicējis ar tādām leģendām kā Nīls Jangs (Neil Young), Dženisa Džoplina (Janis Joplin) un Bobs Dilans (Bob Dylan), Lerijs Makdonalds (Larry McDonald), kas spēlējis kopā ar "Toots & The Maytals", kā arī Mets Svīnijs (Matt Sweeney), kas bijis viens no Bilija Korgana "Zwan" dalībniekiem.

Cat Power «Jukebox»
Cat Power «Jukebox» Foto: Publicitātes foto

Blakus citu mākslinieku dziesmām Šena platē iekļāvusi arī vienu savas dziesmas "Metal Heart" versiju, kas iepriekš bija atrodama 1998. gada "Cat Power" "Moon Pix", kā arī pavisam svaigi sacerētu "Song to Bobby".

Ar vienu no Boba Dilana dziesmām "Stuck Inside of Mobile With Memphis Blues Again" "Cat Power" jau bija dzirdama kinofilmas "I"m Not There" skaņu celiņā.

Man, kā vienmēr, patīk!

Izdošanas datums - 22.01.2008.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu