Katy Perry «Teenage Dream» (13)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Amerikāņu aktrise un dziedātāja Keitija Perija (Katy Perry) šonedēļ atgriežas ar jau trešo studijas albumu «Teenage Dream».

Katy Perry «Teenage Dream»

(EMI)

7/12

Patiesībā jau māksliniecei ar skatuves vārdu Keitija Perija šis ir otrais albums, kas seko 2008.gada superpopulārajam singlam «I Kissed a Girl» un ierakstam «One of the Boys», taču formāli 2001.gadā Keitija Hadsone (tāds ir daiļavas īstais vārds) bija izdevusi kristīgās mūzikas albumu «Katy Hudson», kurā atrodamas tādas dziesmas kā «Faith Won't Fail» («Ticība nezudīs»), «Trust in Me» u.tml.

Protams, līdzīgi kā «One of the Boys», arī jaunajā platē «Teenage Dream» no kristīgās vēsts nav ne miņas. Gluži pretēji, dažu labu konservatīvāku baznīctēvu šādi tādi Perijas dziesmu teksti varētu pamatīgi mulsināt.

Piemēram, «Hey Mickey» garā ieturētais «Peacock»:

«I wanna see your peacock, cock, cock... Come on baby, let me see, Whatchu hidin' underneath,»

«Šī ir dziesma ir par dzimumlocekli,» paskaidro Keitija. Paldies, Keitij! Mēs tāpat sapratām.

Domāju, ka šāda robežu pārkāpšana popmūzikā ir ļoti apzināts, izrēķināts solis. Freidiskie simboli, nepārprotamas erotiskas asociācijas ... iespējams, jau pēc dažiem gadiem pilnīgi par pop normu kļūs pagājušonedēļ Latvijā izrādītās Perijas līgavaiņa Rasela Brenda komēdijas «Dabū viņu uz skatuves» (Get Him To The Greek) kariķētā popmūzika (skat. Jackie Q «Ring Round My Rosie»).

Katy Perry "Teenage Dream"
Katy Perry "Teenage Dream" Foto: Publicitātes foto

Ko lai saka par pašu mūziku? "Teenage Dream" ir perfekti izkalkulēts pop produkts ar vairākiem potenciāliem grāvējiem, pāris balādēm un dažām vēl it kā aktuālajām 1980.gadu ritma un aranžiju dekorācijām. Protams, pieaicināti visi karstākie" producenti un komponisti.

«Last Friday Night (T.G.I.F.)» ar 1980. gadu saksofona solo beigās ir drošs singls (labākais albuma skaņdarbs), kas apdzied mūžīgu ballēšanos un bohēmu. Arī titulskaņdarbs «Teenage Dream» ir nostalģisks atskats uz pusaudžu laiku mīlu. «Circle the Drain» ir skumjš stāsts par narkotiku nokausētu mīlnieku, kurš aizmieg priekšspēles laikā, «Firework» ir vienīgais plates skaņdarbs aktuālajā deju bītā... «California Gurls» jau esam simtiem reižu dzirdējuši radio.

Katrā ziņā šogad šajā nišā labākais albums, manuprāt, ir padevies Kešai.

Izdošanas datums - 24.08.2010.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu