Matthew Shipp «Harmony And Abyss» (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Frīdžeza milzis Metjū Šips (Matthew Shipp) kopā ar saviem ilggadējiem cīņu biedriem turpina pirms gada platē «Equilibrium» aizsākto džeza improvizācijas un elektronikas sintēzi.

Matthew Shipp «Harmony And Abyss»

(Thirsty Ear)

9/12

Jaunākais Šipa ieraksts nāk klajā jau tradicionāli ierakstu izdevniecības «Thirsty Ear» apgādā. Savos ierakstu apskatos esmu pieminējis vairākus kompānijas izlaistus diskus - Krega Taborna (Craig Taborn) «Junk Magic», El-P «High Water», DJ Spooky u.c. Šoreiz Šips atkal palicis uzticīgs saviem mūziķiem – basģitāristam Viljamam Pārkeram, bundziniekam Džeraldam Klīveram un elektroniķim Krisam Flamam jeb FLAM, kas sadarbojies gan ar DJ. Spooky, gan hiphopa mākslinieku Killah Priest u.c.

Plate «Harmony And Abyss» sākas ar «Ion», kas varētu likties pārlieku lirisks un tradicionāls, taču turpinājums ar «New ID» sešu minūšu garumā demonstrē pārliecinošus un interesantus mūziķu elektroakustiskos eksperimentus. «3 in 1» ir tradicionāls džeza trio (bass, bungas, piano) paraugs, savukārt «Virgin Complex» piedāvā klasisku frīdžeza improvizāciju, kas sasaucas ar Viljama Pārkera soloierakstu estētiku, kurā Šipa klavieres meģina izsekot Pārkera basa gājieniem. «Galaxy 105» ir dinamisks, pulsējošs skaņdarbs, kur FLAM elektroniskā klātbūtne nav jūtama tik ļoti kā ambient skanējumam tuvajā «String Theory».

Metjū Šips turpina kultivēt mūsdienu džeza vērtības un, neskatoties uz dažu konservatīvāku kolēģu iebildumiem, turpina eksperimentēt ar akustisko instrumentu un elektronikas iespējām. Labi.

Sastāvs: Metjū Šips (klavieres & sintezators) Viljams Pārkers (bass) Džeralds Klīvers (bungas) FLAM (ritma programmēšana & sintezators, sempli)

Izdošanas datums 28.09.2004.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu