Cake "Pressure Chief"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Amerikāņus "Cake" bieži paši amerikāņi pienācīgi nenovērtē, saucot puišus par nenozīmīgu popgrupu, par jokdariem, klauniem u.tml.

Cake "Pressure Chief"

(Sony)

8/12

Kopš Glorijas Geinoras disko grāvēja "I Will Survive" kaverversijas un izcilā hita "The Distance" neesmu palicis vienaldzīgs arī pret grupas turpmāko daiļradi.

"Pressure Chief" nav izņēmums, tā ir patīkama atkalredzēšanās, kas izraisa neviltotu smaidu.

Vīri no Ziemeļkalifornijas Cake nemainās – visi grupas arsenālā izmantotie instrumenti dzirdami arī jaunajā platē. Trompetes solo, pulsējošs bass, analogie sintezatori, izteiksmīgie ģitāras solo un galvenais –

solista Džona Makrē tradicionālie izsaucieni “Jāaaa … Aaaalright”,

kā arī viņa sociālais sarkasms par modernajiem cilvēka lāstiem - mobilajiem telefoniem, tvana gāzi (“Carbon Monoxide” - “Kur ir palicis gaiss?” vai “Viena mašīna pēc autobusa, pēc kārtējās smagās kravas mašīnas / Pēc tā visa manas plaušas būs pilnīgā di…”), rijību, pārmērīgu mājdzīvnieku pucēšanu, politisko konformismu u.tml.

Plate sākas ar, manuprāt, spēcīgāko albuma skaņdarbu "Wheels", kas ir ieturēts Cake labāko hitu tradīcijās. Arī "No Phone" ir lielisks, ar trompetes solo un tradicionālu ģitāras rifu. Kopumā visa plate ir konstanti ieturēta, varbūt vienīgais izņēmums ir akustiskais kantrī gabaliņš "End Of The Movie". Ierakstā atrodama arī kārtējā kaverversija, šoreiz grupas The Bread "The Guitar Man".

Izdošanas datums 05.10.2004.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu