Pharrell "In My Mind" (12)

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Viens no superproducentu "The Neptunes" tandēma Farels Viljams savus fanus sasprindzinājumā turēja veselus astoņus mēnešus.

Pharrell «In My Mind»

(Interscope Records )

6/12

Nu tad beidzot ilgi gaidītais Farela soloalbums "In My Mind" šonedēļ nonāk veikalu plauktos. Teikšu godīgi, ka šāda vilcināšanās un albuma izdošanas datuma nemitīga pārcelšana mudināja uz divām domām - vai nu top kaut kas superģeniāls, vai tieši otrādi - kaut kas nav īsti kārtībā.

Šķiet, vairāk nekā skaidrs ir tas, ka patiess nav pirmais minējums, proti, nekas ģeniāls (es vēl naivi cerēju) šoreiz no Farela nav sagaidīts. Drīzāk albums dēvējams par komerciālu izgājienu, bez liekiem eksperimentiem un ar drošiem (komerciālu veiksmi garantējošiem) viesmāksliniekiem (Kanje, Jay-Z, Gvena Stefani).

Jāpiemin, ka pirms kāda laika tīmeklī bija pieejama Pharrell & DJ Drama "In My Mind" mikskasete (mixtape), kas vispārīgās līnijās jau ieskicēja gaidāmo albumu.

Foto: Publicitātes foto

Izskatās, ka Farels tomēr ir pieturējies pie sākotnējās koncepcijas (puse hiphopa un puse r&b dziesmas), tiesa, skaņdarbu secība ir sajaukta un šāda koncepcija pēc savas būtības nav nolasāma. Daži piesolīti tandēmi arī nav iekļauti platē, piemēram, solītais duets ar regetona zvaigzni Daddy Yankee "Mamacita".

Par albuma komerciālo sūtību un būtību liecina ievadošais duets ar Gvenu Stefani "Can I Have It Like That", kā arī pēdējā brīdī uzceptais hits ar Kanji Vestu "Number 1", ko prestižais interneta izdevums "Pitchfork" jau nodēvējis par abu superproducentu zemāko karjeras punktu. Man, piemēram, nav saprotama Farela izvēle sadarboties ar rejošo repa klaunu Nelly, taču arī šāds lēmums, visticamāk, ir komerciālu apsvēruma virzīts.

Daži no tā dēvētajiem r&B skaņdarbiem albumā ir tiešām izdevušies: "Best Friend" ir autobiogrāfisks un reti atklāts Farela vēstījums, "You can Do it" beigu daļā patīkami iedziedas britu džeza dziedonis Džeimijs Kalams, brīnišķīgs ir viens no singliem «Angel», arī "Take It Off (Dim the Lights)" ir intīma «guļamistabas balāde», kas piestāvētu pašam Maiklam Džeksonam. Taču pēc plates noklausīšanās nepamet vilšanās izjūta, varbūt iemesls ir Farela cīņu biedra Čeda Hugo neesamība ierakstā un nepiedalīšanās tā producēšanā. Katrā ziņā šoreiz kaut kā ļoti pietrūkst.

Izdošanas datums 24.07.2006.

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu