!!! (chk chk chk) «Strange Weather, Isn't It?» (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sakramento diskopanka kolektīvs !!! jeb «chk chk chk» šonedēļ atgriežas ar jaunu studijas plati «Strange Weather, Isn't It?».

!!! «Strange Weather, Isn't It?»

(Warp)

10/12

Pēc grupas bundzinieka Džerija Fuhsa (Jerry Fuchs) traģiskās nāves pagājušogad grupa spējusi pārgrupēties (mainījies tās sastāvs) un izdevniecības «Warp» apgādā laidusi klajā jaunu studijas ierakstu ar nosaukumu «Strange Weather, Isn't It?», kas seko 2007.gada lieliskajam «Myth Takes». Jau kādu laiku publiskots arī albuma ievadošā skaņdarba «AM/FM» video, kura autors ir Bruklinas elektroniskās mūzikas projekts Black Dice.

Albums tapis trīs pilsētās - Berlīnē, Ņujorkā un dzimtajā Sakramento un muzikāli vairāk raksturojams ar vārdu «disko», mazāk «punk». To līdzproducējis DFA studijas cilvēks Eriks Bruseks (Eric ‘Babytalk’ Broucek). Klausoties plati, brīžiem šķiet, ka no Mančestras uz Sakramento ir pārcēlies šogad «Positivus» festivālā vaigā skatītais Šons Raiders (Shaun Ryder) un viņa «Happy Mondays».

Grupas līderis Niks Offers (Nic Offer) turpina dziedāt un rečitēt pusčukstošā manierē, radikāli grupas skanējumā neko daudz nemainot. Varbūt atsevišķi skaņdarbi ir kļuvuši melodiskāki, vairāk izmantoti dāmu fona vokāli, taču kopumā «Strange Weather, Isn't It?» sniedz grupas faniem to, ko fani no grupas vienmēr gaida, - hipnotiskus, inficējošos deju ritmus, vienotu noskaņu un grūvu, kuram pretoties nav iespējams.

!!! "Strange Weather, Isn't It?"
!!! "Strange Weather, Isn't It?" Foto: Publicitātes foto

Albumā jūtami arī Berlīnes elektroniskās mūzikas skatuves nospiedumi - «The Hammer» balansē starp disko un hausmūziku, daudz vairāk izmantoti fankmūzikai raksturīgi ģitāras rifi, kas ietērpti plašos delay efektu mākoņos. Viens no tiem ir plates dzinējs - «Jamie, My Intentions Are Bass».

«Jamie, my intentions are bass; I just want to kiss the look – I wanna kiss the look on your face.»

Man kā vienmēr - patīk!

Izdošanas datums - 23.08.2010.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu