Razorlight "Razorlight" (6)

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Razorlight
Razorlight Foto: publicitātes

Džonijs Borels (Johnny Borrell) ar draugiem laidis klajā otro studijas plati "Razorlight" un šonedēļ jau ar to gozējas UKtop40 albumu pirmajā pozīcijā.

Razorlight "Razorlight"

(Mercury)

8/12

Ja puišu debijas plate vairāk uzskatāma par tādu kā britu atbildi The Strokes, tad ar jauno albumu Razorlight, manuprāt, spēruši vienu mazu solīti tuvāk "klasiskam britu ģitārmūzikas ierakstam". Katrā ziņā vadošais singls "In The Morning", kas, manuprāt, arī nodrošināja pirmo vietu albumam (apsteidzot pašu Liliju Alenu), ir viens no vasaras lipīgākajiem un labākajiem roka hitiem.

Debijas plates spurainās un vietām nebaudāmās ģitāras nomainījuši dzidri un skanīgi ģitāru rifi, Borels un grupa vairāk izmanto taustiņus, arī muzikālās ietekmes ir kļuvušas daudzkrāsainākas. Plati producējis un Londonas studijā ierakstījis Kriss Tomass (U2, Pulp, Elton John).

Razorlight
Razorlight Foto: publicitātes

Paradoksāli, kaut likumsakarīgi, ka britu mūzikas prese teju vai salīdzina Razorlight ar Oasis leģendāro "Definitely Maybe" un dēvē puišu jauno albumu par vienu no gada labākajiem, turpretī aizokeāna mūzikas apskatnieki, piemēram, prestižais "Pitchforkmedia", novērtējis ierakstu apmēram ar 3/10.

No vienas puses, man šis albums patīk daudz labāk par "Up All Night", nav vairs tās pašpuiciskās netīrības un bravūras, kas piemita Razorlight un viņu pudeles brāļiem The Libertines. No otras - Razorlight ir ļoti komerciāls un brīžiem līdz riebumam tradicionāls un prognozējams.

Razorlight "Razorlight"
Razorlight "Razorlight" Foto: publicitātes

Albumu ievada minētais roka superhits "In The Morning", kura galvenais āķis ir elegants ģitāras rifs. Sekojošais teju vai popmūzikas paraugs "Who Needs Love" iesākas ar monotoniem klavieru akordiem, bungu ritmu, vēlāk pievienojas basa solo un daudzbalsīgs piedziedājums.

Salīdzinoši jocīgs ir liriskais "America", kas atgādina kaut ko no Deivida Bovija vai pat Brūsa Springstīna daiļrades. "Fall To Pieces" jau ir kaut kas no agrīnajiem, nedaudz pancīgajiem ierakstiem, savukārt viens no maniem favorītiem "I Can't Stop This Feeling I've Got" izklausās jau pēc kāda veca VH1 klasiska roka hita. Akustiskais "Kirbys House" droši var konkurēt ar aktuālajiem The Kooks, savukārt ska ietekmētais "Back To The Start" - ar The Ordinary Boys.

Izdošanas datums 17.07.2006.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu