Klaxons "Surfing The Void" (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Beidzot esam sagaidījuši interesantu jaunas mūzikas nedēļu - jaunas plates no "!!!", "Everything Everything" un, protams, Londonas roka futūristu "Klaxons" ilgi gaidītais otrais albums "Surfing The Void".

Klaxons "Surfing The Void"

(Polydor)

10/12

Pirmie iespaidi: Albums ir kompakts - tikai desmit dziesmas. Albums ir labskanīgs - nav tik ass skanējums kā debijas albumam. Albums ir viengabalains un sabalansēts - baudāms kā viens vesels. Albumā ir vairāki melodiski radiosingli. Būtībā tas ir debijas albuma "Myths of the Near Future" uzlabots variants ar tiem pašiem muzikālajiem āķiem. Proti, "Surfing the Void" ir jauns "Atlantis To Interzone", savukārt "The Same Space" un "Echoes" ir jauni "Golden Skans", bet "Flashover" ir jauns "Magic".

Pazudušas ir "Prodigy" reiva sirēnas, luminiscējošie krekliņi un viss, kas 2007.gadā mūs saistīja ar "jauno reivu".

Jau ierastajam skanējumam klāt nākušas sintīpopa dekorācijas. Piemēram, "Venusia" izklausās nedaudz pēc "Depeche Mode". Vēl pie albuma ietekmēm paši grupas dalībnieki min 1968.gada japāņu psihedēliskās mūzikas apvienības "Harumi" albumu (skat. video).

Par ieraksta tapšanas procesu TVNET jau sīki rakstījis. Īsumā: otrā albuma ieraksts sākās 2008.gadā ar producentu Toniju Viskonti (Tony Visconti), tad pēc neveiksmīgajām ierakstu sesijām projektam piesaistīts debijas albuma skaņu vīrs Džeimss Fords (James Ford), taču ierakstīto muzikālo materiālu atmeta atpakaļ "Polydor". Studijas vadītāji nebija sajūsmināti par grupas dziesmu pārāk halucinogēno skanējumu un nodēvēja to par pārāk eksperimentālu.

"Mums lūdza pārrakstīt vienu albuma daļu, jo ieraksts esot pārāk psihedēlisks,"

toreiz presei stāstīja grupas solists Džeimijs Reinholds (Jamie Reynolds).

Beigās kopā ar ņūmetāla producentu ("Korn", "Slipknot") Rosu Robinsonu pagājušā gada nogalē Losandželosā arī tapis šis albuma variants.

Klaxons "Surfing The Void"
Klaxons "Surfing The Void" Foto: Publicitātes foto

Tiesa, halucinogēnās vielas izmantotas arī šo dziesmu tapšanā. Intervijās puiši piemin halucinogēno ajavaskas vīteņaugu, ko lieto indiāņu šamaņi.

"Albums nebūtu tapis bez ajavaska,"

komentē Reinolds. "Šī zālīte ir fantastiska!"

Kaķis kosmonauts uz plates vāka to tikai apliecina!

Izdošanas datums - 23.08.2010.


Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu