Badly Drawn Boy "One Plus One Is One" (3)

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirms pieciem gadiem Badly Drawn Boy kopā ar tolaik populārajiem Gomez bija gluži kā jauna, svaiga muzikāla vēsma tobrīd agonējošai britpopa kustībai. Deimona Gafa (Damon Gough) aka Badly Drawn Boy debijas ieraksts saņēma pat prestižo britu “Mercury” mūzikas balvu, nerunājot jau nemaz par kritiķu jūsmīgajām recenzijām.

Badly Drawn Boy “One Plus One Is One” (Twisted Nerve) 6/12

Nu viss atkal ir mainījies – šoreiz jāpaiet malā pašam Deimonam Gofam, diemžēl pēdējie viņa skaņu ieraksti ir tikai vāja 2000. gada atblāzma.

Nepārprotiet, Badly Drawn Boy jaunākais veikums nav izgāšanās, tas ir regulārs, pat emocionāli saistošs muzikālais materiāls. Platē atrodamas dažas ļoti labas dziesmas, īpaši gribētu izcelt orķestrālo bērnu kora pavadīto "Year of the Rat", taču kopumā, manuprāt, mākslinieks nav atļāvies radoši riskēt (pēdējais studijas darbs jau iezīmēja Gofa tendencies aizrauties ar retro roka estētiku). "Summertime in Wintertime", kas izsēts platē kā trešais skaņdarbs, ir spilgts piemērs Gofa neveiksmīgajiem centieniem radīt pārgudru roka klasiku, izmantojot fūzētu un agresīvu ģitāras gājienu kopā ar Saares cienīgu flautas solo.

Vērtīgākie plates brīži ir tie, kuros autors izpilda dziesmas viens pats akustiskās ģitāras pavadījumā, tiklīdz Gofs sāk aranžēt, sākas nepatikšanas. Acīmredzot mākslinieka ambīcijas sniedzas līdz pat Braina Vilsona vai Fila Spektora līmenim, katrā ziņā “One Plus One Is One” ir pilns ar norādēm uz šiem izcilajiem skaņu vīriem. Lai cik skumji to atzīt – garlaicīgi.

Izdošanas datums 09.08.2004.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu