Everything Everything «Man Alive» (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Viena no gada gaidītākajām debijas platēm beidzot ir kāt - Mančestras, Kentas un Ņūkāstlas apvienotā kolektīva Everything Everything «Man Alive».

Everything Everything «Man Alive»

(Geffen)

9/12

«Everything Everything», gluži kā Elija Goldinga (Ellie Goulding), «Delphic», «The Drums», «Hurts» u.c., šā gada sākumā iekļauti publicitāti veicinošajā ikgadējā BBC jauno talantu sarakstā (Sound Of 2010 Top 10), kurā 165 galvenie Lielbritānijas mūzikas kritiķi prognozē gada uzlecošās zvaigznes. Tiesa, prognozēt panākumus «Everything Everything» puišiem nebija sarežģīti - jau 2008. gadā izdotais debijas singls «Suffragette Suffragette» (skat. video) stabili iezīmēja grupu britu mūzikas kartē uz palikšanu.

Grupas galvenā atšķirības zīme ir solista Džonatana Higsa (Jonathan Higgs) melodijas, kas būvētas, lēkājot pa oktāvām - no zemas nots uz falsetu, kā arī melodiju dinamiskā ritmika, kas aizgūta no 1980. gadu sākuma postpanka estētikas. Īpaši, protams, asociācijas rodas ar XTC, nedaudz ar Džulianu Koupu (Julian Cope) un viņa «The Teardrop Explodes» un epizodiski ar 1980.gadu inteliģentās popmūzikas duetu «Tears For Fears». Paši puiši pie savām ietekmēm min arī R&B mūziku («Schoolin»), kas īpaši jūtams plates liriskajās kompozīcijās.

Spilgts grupas skanējuma piemērs ir viens no singliem «Photoshop Handsome» (skat. video).

«I am one with the furniture, more inanimate than amateur»

- pantiņa otrā daļa tiek nobērta ātrā tempā gluži kā labākajās XTC dziesmās.

Arī ievadošais «MY KZ UR BF» (skat. video) balstās uz matemātiskā roka ar afrikānisku dekoru ģitāras rifa, ko papildina 1980.gadu sintezatori un matemātisks, saraustīts dziedājums. Vietām arī pārējie grupas dalībnieki atbild ar pancīgiem atbildes izsaucieniem («QWERTY Finger»). Kaut ko līdzīgu dara arī «The Futureheads», taču viņu pamatinstrumenti ir smagas, nesošas ģitāras. «Everything Everything» savukārt rūpīgi piedomā pie katras dziesmas formas, lai, protams, tā būtu pēc iespējas sarežģītāka, veido neizdziedamas melodijas un netradicionālus aranžējumus.

Everything Everything "Man Alive"
Everything Everything "Man Alive" Foto: Publicitātes foto

Albumā kopumā iekļautas 12 dziesmas, kuras producējis elektroniskā superprojekta «Faultline» autors Deivids Kostens (David Kosten).

Ja albums uz beigām nekļūtu tik miegains, tad droši dotu tam visas 10 balles.

Izdošanas datums - 30.08.2010.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu