Duran Duran «Astronaut» (9)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Astoņdesmito gadu zvaigznes ar katru jaunu gadskaitli attālinās arhaiskā pagātnē, noveco visi – arī Britnija pēc 20 gadiem, iespējams, izmisīgi mēģinās izcīnīt savu vietu mūzikā starp nākotnes pusaudžu pielūgsmes objektiem.

Duran Duran «Astronaut»

(Epic)

7/12

Puiši Duran Duran, kas 1980. gados radīja dārgus un futūristiskus videoklipus, ar savu «vēso» imidžu lauza daudzu meiteņu sirdis, turklāt paši labi muzicēja un komponēja, pēc 20 gadu pārtraukuma sanākuši oriģinālajā sastāvā, lai ierakstītu jaunu skaņuplati.

Pēdējos gados Duran Duran tika apbalvoti par mūža ieguldījumu popmūzikas attīstībā, uzņemti dažādās roka slavas zālēs, protams, var labi saprast mūziķu motivāciju atkal sapulcēties kopā. Dziedātājs Saimons LeBons kopā ar dažiem kolēģiem vēl 90. gadu vidū paspīdēja ar dažiem grupas grāvējiem («Ordinary World»), taču tas nebija oriģinālais Duran Duran sastāvs. Vēl pēc dažiem muzikāliem mēģinājumiem grupa iegūlās 80. gadu muzikālo bēniņu noliktavā blakus daudzām citām aizmirstām popmūzikas zvaigznēm.

No vienas puses, grupas jaunais albums ir tikai tāds atgādinājums par «vecajiem, labajiem» hitiem. Diemžēl populārās mūzikas pasaulē ir iekārtots tā, ka, tikai esot pareizā laikā un pareizā vietā, tu spēj radīt kaut ko paliekošu, diemžēl Duran Duran slavas gājiens 80. gadu sākumā ir vienīgais puišu vēsturiskais mantojums. Līdzīgs liktenis ir daudzām 80. gadu popgrupām, kuras mēģina atgriezties. No otras puses, ņemot vērā mūsdienu popmūzikas aizraušanos ar 80. gadu estētiku (Zoot Woman, Kylie Minogue), Duran Duran izvēlējušies veiksmīgu laiku, lai atgādinātu par sevi.

Duran Duran "Astronaut"
Duran Duran "Astronaut" Foto: Publicitātes foto

Katrā ziņā Duran Duran savulaik radījuši tiešām lieliskas un paliekošas popmūzikas vērtības, domāju, ka vīru atgriešanās ir pelnījusi zināmu ievērību, kaut, protams, plate kopumā ir visai blāva. LeBona vokālās spējas vēl joprojām ir labā līmenī, taču pēc diska noklausīšanās tā vien gribas uzlikt kādu no klasiskajiem «Rio», «Girls On Film» vai "Hungry Like The Wolf».

Izdošanas datums 12.10.2004.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu