Bebel Gilberto "Bebel Gilberto" (20)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Slavenu mūziķu atvase Bebela Žilbertu (Bebel Gilberto) laiž klajā jaunu soloierakstu, kas seko pirms četriem gadiem iznākušajam mūsdienu bossa nova albumam "Tanto tempo".

Bebel Gilberto "Bebel Gilberto"

(Six Degrees)

9/12

Bebela Žilbertu savulaik sadarbojusies ar Keniju Džī (Kenny G), Deividu Bērnu (David Byrne), Amon Tobin, Smoke City, Thievery Corporation, Towa Tei, Caetano Veloso, Chico Buarque u.c.,

Bebela ir no slavenas Brazīlijas mūziķu ģimenes, viņas tēvs ir bossanovas mesija Žau Žilbertu (Joao Gilberto), māte – dziedātāja Miucha, un viņas onkulis ir Chico Buarque de Holanda. Jau agrīnā vecumā meitene sākusi dziedāt un uzstāties, 80. gadu beigās laižot klajā vairākus skaņu ierakstus. Tomēr tikai ar 2000. gada "Tanto Tempo" un gadu vēlāk plates remiksu albumu māksliniece ierakstīja savu vārdu pasaules mūzikas kartē. Kopā ar DJ Suba, kurš palīdzēja dziedātājai ar producēšanu, tika radīts mūsdienīgs bossa nova ieraksts, kurā netrūka aktuālu elektroniskās mūzikas dekorāciju.

Šogad Bebela Žilbertu atgriežas ar jaunu studijas materiālu, kas, manuprāt, ir vairāk pietuvināts tradicionālajam bossanovas skanējumam, diemžēl trūkst elektroniskās ilustrācijas... Albumu producējis Mariuss de Vriess (strādājis ar Madonna, Bjork, Annie Lennox).

Ieraksts sākas ar Kaetano Veloso (Caetano Veloso) mazliet salkano hitu "Baby", kas, manuprāt, nav veiksmīga pirmās dziesmas izvēle. Nedaudz traucē arī vienmuļie ritma zīmējumi, kā arī lauzītā angļu valoda, taču kopumā plate ir profesionāļu darbs, to raksturo elegance, patīkams vieglums un neuzbāzība.

Izdošanas datums 08.06.2004.

Komentāri (20)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu