Chrome Hoof "Crush Depth" (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

11.septembrī bijušā kādreizējo mopēdu rūpnīcas "Sarkanā zvaigzne" teritorijā, kluba "Melnā piektdiena" telpās ikgadējā nepieradinātās mūzikas festivāla "Skaņu mežs" ietvaros uzstāsies dinamiskais un ekscentriskais ansamblis "Chrome Hoof".

Chrome Hoof "Crush Depth"

(Southern records)

8/12

Eksperimentālais "orķestris" no Londonas "Chrome Hoof" savā mūzikā sakausē šķietami nesavienojamas lietas - disko, dūmmetālu, fanku, elektro un pat džezu.

"Crush Depth" ir jau otrais kolektīva studijas darbs, taču pagaidām pārāk plaši atzinību grupas dzīvi skanošie, šķietami neapstrādātie ieraksti nav guvuši. Jā, koncertos grupa ir pārliecinoša - īpaši jau vizuāli. Grupas dalībnieki apģērbušies spīdīgos un futūristiskos mūku tērpos un savu priekšnesumu papildina ar dažādiem horeogrāfiskiem elementiem, taču pats ieraksts diemžēl, manuprāt, no skaņas kvalitātes viedokļa varēja būt labāks.

Grupas centrā izvirzīta savulaik grupas "Spektrum" soliste - tumšādainā 41 gadu vecā Lola Olafisoija (Lola Olafisoye), kuras klātbūtne uz skatuves sasaucas ar 1980.gadu dīvu Greisu Džounsu (Grace Jones). Daudz popsīgākas asociācijas var veidot ar citas Londonas jaunās britu grupas "The Noisettes" dziedātāju Šingu Šonivu (Shingai Shoniwa).

Starp citu, Chrome Hoof kā grupa darbojas jau kopš 2000.gada. Grupa izveidojās pirms desmit gadiem psihedēliskās doom grupas Cathedral basģitārista Leo Smī un viņa brāļa, bundzinieka un elektronikas mūziķa Milo interešu krustpunktā. Leo sajūsma par "Motorhead", "Black Sabbath" un "Iron Maiden" rezultēja darbībā grupās kā "Trespass" un jau minētajā "Cathedral". Milo tai pašā laikā interesējās par groove stila mūziku, kā acid house, hiphopu un disko, un muzicēja kopā ar tehno producentu Marku Brūmu.

Chrome Hoof "Crush Depth"
Chrome Hoof "Crush Depth" Foto: Publicitātes foto

Abus brāļus gan vienoja simpātijas pret krautroka grupu "Faust", progresīvā roka grupu "King Crimson" un eksperimentālā roka grupu "This Heat", kā arī 1970.gadu fanku un disko. Sākotnēji viņi uzstājās kā duets un pamatā spēlēja elektronisko mūziku. Taču pakāpeniski duets "apauga" ar jauniem dalībniekiem, un kopš 2007.gada grupā ir desmit dalībnieki, kas spēlē virkni instrumentu, radot džezīgi orķestrālu skaņu.

Chrome Hoof mūziku var raksturot kā progresīvu, futūristisku un psihedēlisku un kritiķi uzskata, ka tā skan kā sajaukums starp avangarda džeza kolektīvu Sun Ra, fanka grupu ESG, progresīvajiem rokeriem Goblin, Džordža Klintona (George Clinton) vadīto fanka, soula un roka kolektīvu "Parliament/Funkadelic" un smagā roka apvienību "Black Sabbath".

Grupas bundzinieks ir izbijis reiveris, kas ārkārtīgi spēcīgi un ātri spēj uzsist lielisku disko ritmu, savukārt basista pirksti "šaudās kā lētu amfetamīnu saēdušās adāmadatas", un ne mazāk virtuozi ir pārējie instrumentālisti, kas spēlē bazūni, saksofonu, trompeti, taustiņinstrumentus, vijoli, čellu, perkusijas, semplerus, ģitāras, basu, bungas un ar vieglumu un nianšu izjūtu būvē monumentālus vokālus aranžējumus. Chrome Hoof ir ansamblis, ko raksturo dinamika, oriģinalitāte un vēlme riskēt.

Vēl šovakar uzstāsies ASV grupas Emeralds, Oneohtrix Point Never un Liturgy.

Izdošanas datums - 07.06.2010. 

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu