Amel Larrieux "Morning"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

R&b un neosoula dziedātāju Amelu Lero (Amel Larrieux) būtu diezgan grūti pieskaitīt pie jauno dīvu pulka, taču daudziem viņas vārds vēl joprojām ir svešs.

Amel Larrieux "Morning" (Bliss Life ) 8/12

Varbūt kāds ļoti kaislīgs 90. gadu r&b mūzikas cienītājs bija ievērojis duetu Groove Theory ar valdzinošo "Tell Me", kur Amela vēl bija sava tēla meklējumos. Tikai ar 2000. gada soloalbumu amarikāņu dziedātāja spilgti pieteica sevi pie neosoula mūzikas debesīm, blakus Erikai Badu un D''Angelo. Brīnišķīgie "Get Up" un "Sweet Misery", kas tapuši kopā ar dzīvesbiedru lika daudziem mūzikas speciālistiem runāt par jaunas Bilijas Holidejas, jaunas Erikas Badu atnākšanu.

2004. gadā klajā nāk otrais studijas darbs "Bravebird", taču arī tas neguva ievērojamus komerciālus panākumus, kas, šķiet, Amelai nav bijis pašmērķis un šogad dienas gaismu ieraudzījis jaunākais Lero sacerējums "Morning". Jāpiemin, ka Lero tikusi nominēta arī "Grammy" balvai par sadarbību ar leģendāru basģitāristu Stenliju Klārku.

Jaunais ieraksts savā būtībā turpina dziedātājas niansēto neosoula virzienu, Lero mūzika nav tik popīiga kā, piemēram, Floetry, nav tik mistiska kā Erikai Badu, nav tik apgarota kā Goapele, nav ti džeziska kā Reičelai Ferelai - drīzāk tuvākā asociācija jāmeklē ar omulīgo stāstnieci Džilu Skotu (Jil Scott).

Izdošanas datums 25.04.2006.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu