Best Coast "Crazy for You" (8)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ja jau CNN (skat. video) veltījis sižetu šim pēdējo mēnešu "karstajam" neatkarīgās mūzikas fenomenam "Best Coast", tad, protams, TVNET Mūzika nevar stāvēt malā un klusēt...

Best Coast "Crazy for You"

(Mexican Summer/Wichita)

9/12

Betānijas Kosentinos (Bethany Cosentino) izveidotais sērfpopa (surf-pop) projekts debijas albumu "Crazy for You" izdevis jau šā gada jūlijā. Pateicoties pāris veiksmīgiem 2009.gadā izdotiem EP un melodiskajam singlam "When I'm With You" (skat. video), tas pat spējis iekarot Amerikas pieprasītāko albumu "Billboard 200" topa 36.vietu.

Lai arī "When I'm With You" man likās gana jauks, nespēju īsti atbrīvoties no asociācijām ar vēl gluži nesen spilgti debitējušo Bruklinas meiteņu trio "The Vivian Girls". Tiesa, ja parokam dziļāk, tad tomēr atšķirības ir būtiskas - "The Vivian Girls" smeļas iedvesmu 1980.gadu lo-fi, savukārt Kosentinosa, kas sākotnēji muzicējusi drouna/psihedēliskajā grupa "Pocahaunted" - 1950. un 60. gadu Kalifornijas sērfmūzikā.

CNN intervijā pati māksliniece saka:

"Kad cilvēki klausās Best Coast, es vēlos, lai viņi visu laiku justos, ka atrodas pludmalē."

Kopš jūlija šīs abas grupas tagad gan vieno kopīga bundziniece Alija Kēlere (Ali Koehler), kas uz laiku pametusi "The Vivian Girls". Jāpiebilst, ka vēl Kosentinosai muzicēt piepalīdz bērnības draugs Bobs Bruno (Bobb Bruno), kurš gan izvairās no liekas publicitātes, ļaujot starmešu gaismās spīdēt Betānijai un viņas dzīves lielākajai mīlai - kaķim.

"I wish my cat could talk,"

aizraušanos ar kaķiem ilustrē rindiņa no dziesmas "Goodbye".

Best Coast "Crazy for You"
Best Coast "Crazy for You" Foto: Publicitātes foto

Tātad patiesībā varam jau runāt par veselu jaunu skatuvi, kas turpina savā veidā interpretēt nemirstīgos "The Beach Boys", "The Shangri-Las", "The Everly Brothers" u.tml.  - "The Drums", "Wavves" (starp citu, grupas ģitārists un līderis Neitans Viljams (Nathan Williams) ir Betānijas sirdsdraugs) un tagad arī "Best Coast".

Pati Betānija kā savas spēcīgākās dziesmas min albuma sākumā iekļautās "Boyfriend", "Goodbye" un tituldziesmu "Crazy for You", kam es pilnībā pievienojos, piemetot vēl klāt lielisko "The Everly Brothers" dziesmas "Cathy's Clown" ietekmēto "The End". Diemžēl visas pārējās dziesmas gan muzikāli, gan tekstuāli (pārāk bieži izmantots "I wish ... i wish") zināmā mērā atkārto pirmās četras. Minētais "When I'm With You" ir pievienots kā bonuss albuma beigās.

Interesanti, ka blakus 1950. un 60. gadu mūzikai otra lielākā Betānijas muzikālā kaislība ir hiphops. Iespējams, ka drīzumā "Best Coast" radošie meklējumi pagriezīsies tieši šajā virzienā...

Izdošanas datums - 27.07.2010.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu