Kelis "Tasty" (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mūsdienu R’n B skatuve noteikti būtu nabadzīgāka bez šis ekscentriskās un savdabīgās mākslinieces.

Kelis "Tasty"

(Star Trak/Arista)

10/12

Kelis pēc 2001. gada otrās plates, kuru mūzikas ierakstu kompānija labprāt izdzēstu no mākslinieces diskogrāfijas zemo komerciālo rādītāju dēļ, šogad piedāvā jaunu muzikālo materiālu – "Tasty".

Dzimusi mūziķu ģimenē, jau kopš bērnības dzied koros, spēlē vijoli, 16 gados aizmūk no mājām un iekļaujas hip hop mūziķu aprindās. 1999. gadā Kelis dzirdama skandalozā Wu Tang Clan dalībnieka Ol’ Dirty Bastard hitā "Got Your Money”. Drīz Kelis nokļūst producentu dueta Neptunes uzmanības lokā, seko ieraksts un debijas plate „Kaleidoscope”, kas gūst milzīgus starptautiskus panākumus. Mākslinieces otrais albums „Wanderland” pierāda, ka Kelis nepakļaujas R’n B tirgus prasībām un, neskatoties uz mākslinieciski veiksmīgo muzikālo materiālu, negūst gaidīto rezultātu un netiek pat izdots ASV.

Šogad sadarbībā ar vairākiem viesmūziķiem un producentiem – Neptunes, Raphael Saadiq, Andre 3000 (Outkast), Dama Grease u.c. - Kelis piedāvā klausītājiem daudz pieņemamāku skaņu plati. Vienā no dziesmām piedalās arī mākslinieces līgavainis, hip hop artists Nas.

Manuprāt, tieši Neptunes producētie skaņdarbi ir albuma veiksmīgākie brīži, parādot producentu sekmīgo ilggadējo sadarbību ar mākslinieci. Domāju, ka Kelis uz savu R’n B līdzgaitnieču – Alicia Keys, Mary J. Blige, Beyonce u.tml. fona ir gluži kā svešķermenis, kuru „lielajām” zvaigznēm tomēr būs nopietni jāņem vērā.

Izdošanas datums 09.12.2003.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu