Trio Mediaeval “Soir, Dit-elle” (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Maija beigās Rīgā viesosies viena no skandināvu vokālā ansambļa Trio Mediaeval dalībniecēm - Anna Marija Frimane, kas Latvijas studentiem sniegs vokālās meistarklases. Šogad Trio Mediaeval ir izdevuši otro skaņu ierakstu prestižās ierakstu izdevniecības ECM paspērnē “Soir, Dit-elle”.

Trio Mediaeval “Soir, Dit-elle” (ECM) 10/12

Trio Mediaeval ir trīs dziedātājas no skandināvijas (Anna Maria Friman ir zviedriete, un Linn Andrea Fuglseth un Torunn Østres Ossum ir norvēģietes). Viņu ierakstos nedzirdēsiet nevienu mūzikas instrumentu, līdzīgi kā ECM kolēģi The Hilliard Ensemble, vokālistes dzied a capella.

Trio Mediaeval praktizējas galvenokārt viduslaiku mūzikā, īpaši 15. gadsimta darbos. Šajā blīvplatē dzirdama Leonel Power mesa “Alma Redemtoris”, kā arī vairāki mūsdienu komponistu darbi, kas īpaši sarakstīti Trio Mediaeval vajadzībām, starp kuriem jāmin nesen Rīgā pabijušais Gevins Braiers, Oleh Harkavyy, Ivan Moody un Andrew Smith.

Ieraksts veikts kādā dievnamā, un tā producents ir vēl viens Rīgas viesis Džons Poters, kas savulaik muzicējis pasaulslavenajā "Hilliarda" ansamblī.

Ieraksta būtiska iezīme, manuprāt, ir tā viendabīgums, proti, blakus 15.gadsimta britu mūzikas klasiķim Leonel Power veiksmīgi sadzīvo mūsdienu komponistu radītās melodijas, kas apzināti ieturētas noteiktā tradīcijā. Nepalaidiet garām šo plati, kā arī Džona Potera un Annas Frimanes vieslekcijas Latvijas Mūzikas akadēmijā.

Izdošanas datums 27.01.2004.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu