Duran Duran «Red Carpet Massacre» (8)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Astoņdesmitajos gados populārā britu grupa Duran Duran, kura iegājusi vēsturē ar tādiem pasaules mēroga grāvējiem kā «Rio» un «Hungry Like The Wolf», «Ordinary World» un «Come Undone», laidusi klajā jaunu studijas plati.

Duran Duran «Red Carpet Massacre»

(Epic)

7/12

Atgādināšu, ka 2004. gadā 80. gadu popmūzikas megazvaigznes Duran Duran atkal sanāca kopā savā oriģinālajā piecu vīru sastāvā un izdeva visnotaļ pieklājīgu albumu.

Tiesa, atkārtot vai kaut vai pietuvoties 1980. gadu vai vismaz 90. gadu sākuma «Ordinary World» panākumiem grupai neizdevās, vecie grupas cienītāji (as) gan aktīvi apmeklēja savu mīluļu koncertus, lai veldzētos sentimentālās atmiņās par vidusskolas laiku, pirmo mīlestību, pirmo skūpstu u.tml., tomēr ceļu uz jaunas auditorijas sirdīm Duran Duran neizdevās atrast.

Šogad Saimons LeBons (Simon LeBon) un kompānija mēģina vēlreiz. Jau 2006. gadā vīri uzmeklēja šā brīža «karstāko» mūzikas industrijas hitmašīnu Timbalandu (atbildīgs par Nelijas Furtado, Džastina Timberleika u.c. panākumiem) un kopīgiem spēkiem sāka gatavot jaunu, svaigi skanošu albumu. Diemžēl pasaules koncertturnejas ASV daļas vidū pagājušā gada oktobrī grupu atkal pameta ģitārists Endijs Teilors (Andy Taylor), tādējādi apgrūtinot studijas ieraksta darbu. Duran Duran dalībnieki pat atzinuši, ka uz laiku bijuši spiesti atmest ar roku jaunajam albumam.

Foto: Publicitātes foto

«Red Carpet Massacre» pavisam neatgādina agrīnos Duran Duran, no pašas grupas jaunajā platē pazīstamākais elements ir tikai LeBona vokāls, viss muzikālais pavadījums ir vai nu Timbalanda, Timberleika vai Timbalanda protežē Danja roku darbs.

Simpātisks ir albuma pirmais singls «Falling Down», ko sev raksturīgā skanējumā (ar ievadošu bītboksa ritmu) producējis popmūzikas «zelta puisēns» Džastins Timberleiks, tiesa, pēc singla laišanas klajā 12. novembrī tas debitēja tikai Apvienotās Karalistes singlu topa 52. vietā - otrs sliktākais grupas rādītājs kopš 2000. gada «Someone Else Not Me». Kaut dziesma, manuprāt, ir labākais albuma skaņdarbs.

11. janvārī kā otrs singls plānots Timbalanda apzīmogotais «Nite Runner», kurā blakus Timbalanda bītam dzirdama Džastina Timberleika balss, paša Timbalanda rečitatīvs - būtībā šajā dziesmā no Duran Duran nav palicis pāri nekas.

Ar «Red Carpet Massacre» Duran Duran iespējamo panākumu vārdā tik ļoti upurējuši savu identitāti, ka zināmā mērā zaudējuši savu savdabīgo seju. Vai tiešām vīri ir tik nepārliecināti paši par savām spējām, ka teju vai visu albuma skanējumu atdevuši superproducentu rokās? Tā izskatās ... kaut «Falling Down» man tomēr ļoti patīk.

Tomēr, ja plati uzlūkojam kā Timbalanda iespējamo soloierakstu, tad neapšaubāmi viens no spēcīgākajiem skaņdarbiem varētu būt pumpējošais «Skin Divers». Nav peļams arī ievadošais «The Valley».

Izdošanas datums - 13.11.2007.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu