Nellie Mckay "Get Away From Me" (3)

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

19 gadus vecs brīnumbērns Nellie Mckay piedāvā satīrisku, politisku popmūzikas ierakstu, kas izceļas ar savu vitalitāti, muzikālo svaigumu un mākslinieces gluži vēl pusaudzisko un ambiciozo pasaules uztveri.

Nellie Mckay "Get Away From Me" (Sony) 10/12

Plates nosaukums "Get Away From Me" atvasināts no diviem populāriem, dziedātājas prāt, mietpilsoņu salondžeza mūzikas šedevriem Norah Jones "Come Away with Me" un Jane Monheit "Come Dream With Me". Diemžēl mākslinieces oriģināli izdomātos albuma nosaukumus "Penis Envy" un "Black America" ierakstu kompānija neuzdrošinājās akceptēt …žēl.

Gluži kā Norah Jones, arī Nellija lieliski pārvalda klavieres, demonstrējot nevainojamu virtuozu sniegumu, muzikāli gan vairāk līdzinoties Fiona Apple un Tori Amos. Saturiski autore pieskaras feminisma tēmai, politikai, protams, Džordža Buša personībai un karam Irākā (“I like my coffee black, hey look we’re bombing Iraq”), mājsaimnieču un uzticamu sievu tematikai (“I want to get married, That''s why I was born") u.tml.

Nelijas vizuālais tēls ir tuvs 50. gadu stilam, gluži vai no kāda Brodvejas uzveduma, par ko viņa arī atvainojas kādā no dziesmām, muzikāli viņas arsenālā ir gan džezs, gan doo wop un pat hiphops (“Sari”), būtībā veidojot tādu kā Dorisas Dejas un Eminema hibrīdu. Kopējais plates skanējums, kas sadalīts divos diskos, ir gana daudzveidīgs, rodas iespaids, ka dziedātāja ir mēģinājusi ierakstā ielikt visu, kas viņai bijis aktuāls gan saturiski, gan muzikāli. Diemžēl tikai pirmās ieraksta dziesmas ir tās spēcīgākās, īpaši gribētu izcelt “David”, “Ding Dong”, “Sari” un “Dog Song", kas bija arī albuma pirmais singls. Patīkams atklājums, kaut ar nelielu nokavēšanos...

Izdošanas datums 10.02.2004.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu