White Lies «To Lose My Life...» (20)

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijas raidkorporācijas BBC veidotā saraksta «2009. gada skaņas» otrās vietas ieguvēji Londonas rokgrupa White Lies laidusi klajā debijas albumu.

White Lies «To Lose My Life...»

(Fiction)

8/12

«Dažiem zēniem tomēr veicas,» tā savulaik 1980. gados dziedāja Rods Stjuarts. Paveicies ir arī šim jaunajam Londonas roka trio - nebūdami ne ar ko nedz labāki, nedz sliktāki par daudzām citām jaunajām britu mūzikas grupām, viņi, pateicoties ikgadējai «Sound Of 2009» reklāmas kampaņai, nokļuvuši saviem konkurentiem vairākus soļus priekšā.

Pielabojiet, ja kļūdos, taču līdzīga rakstura «interpoliski» tumšo noskaņu (nosacīti, protams) grupas Apvienotajā Karalistē netrūkst - minēšu kaut vai Editors kā vienus no Iana Kērtisa un Joy Division ideju sekotājiem. Šādas dūmakainas noskaņas vēl vairāk iecienījuši viņpus okeānam - Joy Division plīvurs pārklāj gan minētos Interpol, The Bravery, BRMC, gan jaunākus vārdus Crystal Stilts (vairāk gan JATMC) u.c.

Tiesa, White Lies (pirms tam pazīstami kā «Fear of Flying») skanējuma ziņā brīžiem var dēvēt arī par britu atbildi The Killers - solista Harija Makveja (Harry McVeigh) saucošais vokāls un melodiju veidošana nedaudz sasaucas ar Brendona Floversa estētiku. Brīžiem arī ieskanas šis tas no 1980. gadu House Of Love un The Cure daiļrades.

White Lies

Plates «To Lose My Life» interneta versija lejupielādei pieejama grupas «MySpace» lapā jau kopš 19. janvāra, taču fiziskā nesējā albums izdots 20. janvārī.

"Kamēr "Coldplay" un "Arcade Fire" ieraksta albumus baznīcās, White Lies izklausās tā, it kā viņi nesen būtu izlīduši no kapenēm. Viņu drūmais roks ir pārpildīts ar atsaucēm uz lidmašīnu avārijām, slepkavībām, bērēm, nolaupīšanām un nervu sabrukumiem," tā grupu raksturo BBC. "Pat viņu visromantiskākā dziesma, jaunais singls "To Lose My Life" satur vārdus: "Novecosim kopā un nomirsim vienā dienā.""

Grūti jau, protams, pretoties un kaut ko iebilst šādai vispārējai sajūsmai. Nav šaubu, White Lies ir tiešām diezgan labi, arī pirmie singli - «Death» un īpaši titulskaņdarbs «To Lose My Life...» ir līmenī, taču neko jaunu un satraucošu šajā albumā es nesaklausu. «To Lose My Life» (skat. video) gan 2009. gada beigās starp top50 roka singliem varētu iekļaut.

Izdošanas datums - 19.01.2009.

Sound Of 2009 top10

Komentāri (20)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu