Joe Jackson "Rain"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viens 70. gadu britu postpanka galvenajiem personāžiem Džo Džeksons (Joe Jackson) šonedēļ izdod jaunu studijas albumu "Rain", kas ir pirmais albums pēdējo piecu gadu laikā.

Joe Jackson "Rain" (Secret City Records) 7/12

Plate, kas iznāk izdevniecības "Rykodisc" apgādā un ierakstīta Berlīnes "Planet Roc" studijā, ir savdabīgs turpinājums 2003. gada "Volume 4", kurā Džeksons pēc daudzu gadu eksperimentiem atkal apvienojies ar diviem no trim savas oriģinālās 70. gadu grupas dalībniekiem - basģitāristu Greiemu Meibiju (Graham Maby) un bundzinieku Deivu Houtonu (Dave Houghton). Īsumā atgādināšu, ka Džo Džeksons kopā ar Elvisu Kostello, "Talkings Heads" u.c. "jaunā viļņa" mūziķiem 70. gadu beigās izmainīja pankmūzikas vaibstus, padarot pankroku par daudz inteliģentāku mūzikas formu. Viens no lielākajiem Džeksona hitiem ir 1982. gada "Steppin'' Out", ko savā sērijā iekļāvuši arī lieliskie Hot Chip. Viens no spilgtākajiem Džeksona sekotājiem ir amerikāņu piano roka meistars Ben Folds.

Tieši šāds uz klavieru akordiem balstīts albums arī ir Džeksona 16. veikums "Rain". Vairāki skaņdarbi it kā sasaucas ar mākslinieka 80. gadu daiļradi, taču brīžiem ieskanas kaut kas no džeza un pat klasiskās mūzikas - mūzikas žanriem, ar kuriem Džeksons bija aizrāvies 90. gados.

"Domāju, ka vairākas no šīm dziesmām ir starp labākajām, kādas es esmu savā dzīvē sacerējis," komentē pats Džeksons. "Gribēju sakrāt desmit, divpadsmit dziesmas, par kurām būtu pārliecināts, un tad izdot jaunu albumu."

Jāsaka, ka pirmie divi albuma skaņdarbi "Invisible Man" un "Too Tough" tiešām uzjundī kaut ko no agrīnā Džeksona, diemžēl ar katru jaunu dziesmu sāk nedaudz garlaikot vienmuļais trīs instrumentu aranžējums - klavieres, bungas un bass. Brīžiem nepārliecinošs ir Džeksona falsets, un brīžiem skaņdarbiem ir pārāk gari instrumentāli nobeigumi ... bet kopumā patīkama atkalredzēšanās ar vienu no talantīgākajiem savas paaudzes mūziķiem.

Tiek plānots arī, ka Džeksons kopā ar grupu dosies koncertturnejā, uzstāšanās datumi gan vēl netiek atklāti. Pagājušā gada maijā "Universal Music" apgādā klajā nācis arī Džeksona labāko dziesmu albums "Steppin'' Out: The Very Best of Joe Jackson".

Izdošanas datums - 28.01.2008.

Video: vecais labais "Steppin'' out"

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu