Brandon Flowers «Flamingo» (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šodien (14.sept.) Amerikā klajā nāk Lasvegasas rokgrupas «The Killers» solista Brendona Flauersa (Brandon Flowers) debijas soloalbums «Flamingo», kas nodēvēts par godu dzimtās pilsētas «Flamingo Casino & Flamingo Road» vietām un ar tām saistītajām bērnības atmiņām.

Brandon Flowers «Flamingo»

(Island, Vertigo)

8/12

29 gadus vecais Flauerss sākotnēji jaunās dziesmas sacerējis jaunam «The Killers» albumam, taču pēc sešu gadu intensīva darba (koncertiem, albumiem) grupas dalībnieki šogad nolēmuši ieturēt pauzi.

Lai arī sākumā liedzies, tomēr šogad Flauerss publiski atzinies, ka gatavo savu pirmo soloalbumu, un pirmais singls «Crossfire» (skat. video) nebija ilgi jāgaida. Albuma tapšanu iedvesmojusi dzimtā Lasvegasa - vieta, kur Amerikas kapitālisms atkailināts līdz mielēm un, visticamāk, arī fakts, ka februārī viņsaulē pēc cīņas ar vēzi aizgājusī Flauersa māte.

«Give us your dreamers, your harlots, your sins. Did nobody tell you the house will always win?»

«Flamingo» atšķirībā no pēdējā «The Killers» albuma ir 100% popmūzikas (daži kritiķi plati nodēvējuši par softroka ierakstu) albums. Turklāt, klausoties šīs dziesmas atkal un atkal, jāsecina, ka pat ļoti simpātisks popmūzikas albums. Jā, šeit nav tradicionālās «The Killers» ģitāras, to vietā epizodiski ieskanas kāda kantri slide ģitāra («Welcome to Fabulous Las Vegas»), dominē taustiņi, klavieres. Nekur nav pazudusi arī Flauersa spēja sacerēt episkus, līdzi dziedamus skanīgus piedziedājumus - tādu šajā albumā netrūkst. Labas melodijas vienmēr labprāt spēlē arī radio, kā rezultātā šonedēļ albums stabili iekarojis Apvienotās Karalistes albumu topa 1.vietu. Tas nav nekāds pārsteigums, jo «The Killers» albumi «Hot Fuss» (2004), «Sam's Town» (2006) un «Day & Age» (2008) arī savulaik bijuši topa 1.vietā.

Kantri elementi ieskanas vēl arī citās dziesmās, piemēram, izcili melodiskajā tandēmā «Hard Enough» ar grupas «Rilo Kiley» un projekta «The Postal Sevice» dalībnieci Dženiju Luisu (Jenny Lewis).

Brandon Flowers "Flamingo"
Brandon Flowers "Flamingo" Foto: Publicitātes foto

Ierakstu producējuši tādas prominences kā «U2» skaņu vīrs Daniels Lanuā (Daniel Lanois), «Day & Age» producents Stjuarts Praiss (Stuart Price) un roka arhitekts Brendans O'Braiens (Brendan O'Brien), kas atbildīgs par Brūsa Springstīna (Bruce Springsteen), «Incubus», «Pearl Jam» u.c. rokmūziķu ierakstiem.

Vēl viens potenciāls radiohits ir Praisa un Lanuā producētais «Jilted Lovers & Broken Hearts», kura stampājošais bīts un primitīvā ģitāras tēma sasaucas ar Viktora Coja daiļradi. Teicams ir arī aktuālais «Crossfire» un ievadošais «Welcome to Fabulous Las Vegas».

Ja sākumā par šo soloierakstu biju nedaudz skeptisks, tad tagad tomēr labo melodiju dēļ Flauersa priekšā noliecu galvu. Labi!

Izdošanas datums - 06.09.2010.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu