Hurts «Happiness» (27)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Klāt vēl viens no ikgadējā BBC jauno talantu saraksta (Sound Of 2010 Top 10) izcelto mākslinieku albumiem. Šoreiz dueta «Hurts» debijas plate «Happiness».

Hurts «Happiness»

(RCA)

6/12

Sākums likās daudzsološs. It kā 1980. gadu popmūzikas estētikas ekspluatēšana vēl aizvien ir aktuāla un uz papīra šis Mančestras duets - Teo Hačkrafts (Theo Hutchcraft) un Adams Andersons (Adam Anderson) potenciāli varētu gūt lielus panākumus. Domāju, ka tā tomēr nenotiks.

Protams, pirmais dueta singls «Wonderful Life», grupas melnbaltā «korbijniskā» vizuālā estētika radīja tikai vienu asociāciju - ar 1987. gada Black dziesmu ar tādu pašu nosaukumu, un šķita, ka «vecie labie 80.», iespējams, var vēl atgriezties. Diemžēl ... divreiz vienā upē neiekāpt. Nav grūti vilkt paralēles arī ar citu 1980. gados populāru popmūzikas duetu «Tears For Fears», savukārt baltie krekli, auskariņi un uz augšu sakasītie mati ir uz mata kā 1980. gadu beigu «Bros» puišiem...

Muzikāli gan «Hurts» neizklausās tik autentiski kā, piemēram, «La Roux» vai mūsu pašu «STandART» - analogo sintezatoru vietā, šķiet, tiek izmantotas parastas mūslaiku tehnoloģijas, katrā ziņā «Youtube» pieejamajos «live» video viss izskatās diezgan neizteiksmīgi.

Starp citu, pagājušogad BBC aptaujas Top15 bija iekļauts muzikāli līdzīgs «produkts» - Frankmusik (patiesībā brīžiem šķiet, ka Hurts melodijas sacerējis tieši Frankmusik - ļoti līdzīgi, īpaši «Stay»), tiesa, Frankmusik jeb Vinsents Frenks vizuāli tika «pozicionēts» nedaudz savādāk un diezgan ātri nozuda no horizonta (atmiņā palikusi tikai melodiskā «Confusion Girl»). Iespējams, ka arī «Hurts» dienas ir skaitītas, ņemot vērā diezgan skarbos kritiķu vārdus.

Hurts "Happiness"
Hurts "Happiness" Foto: Publicitātes foto

Visprecīzāk «Hurts» definējis izdevuma «Q» apskatnieks Dorians Linskijs (Dorian Lynskey):

«Duo learn all the wrong lessons from the 80s.»

Katrā ziņā kopumā plate, manuprāt, drīzāk liekama vienā plauktā ar dažādiem šova «X-factor» uzvarētāju darbiem, nekā ar «Duran Duran» vai «Tears For Fears».

Izdošanas datums - 06.09.2010.

Komentāri (27)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu