Casey Dienel "Wind-up Canary"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ir nedaudz jāpadomā, kura no jaunajām pianistēm/vokālistēm aizsāka šo kabarē, doo-wop un džeza renesansi.

Casey Dienel "Wind-up Canary" (Hush Records) 9/12

Iespējams tā bija Nelija Makaja (Nellie McKay), kas lika mūzikas kritiķiem runāt par veselu jaunu dziedošo un flīģeli spēlējošo dāmu kustību, varbūt Amanda Palmere no Dresden Dolls, varbūt liels nopelns šeit džeza dīvai Norai Džounsai, kas pirms dažiem gadiem kļuva par vispasaules sensāciju un pavēra durvis citām dziedātājām? Skaidrs ir viens, ka pašlaik šādas dziedošās sirēnas gūst arvien lielāku piekrišanu, spilgts piemērs ir jaunās kaverversiju sensācijas The Puppini Sisters (robežojas ar kiču) un arī šī jaunā māksliniece Keisija Deniela (Casey Dienel).

Keisija uzaugusi kādā nelielā piejūras ciematā starp gliemežnīcām un smilšu graudiņiem, visnotaļ klusā eremītiskā vidē. Pēc īslaicīgas aizraušanās ar literatūru un operu, Keisija nolēma pārcelties uz lielpilsētu Bostonu, ASV. Māksliniece raksta savas dziesmas jau kopš mazotnes, viņas tēmu loks ir visnotaļ plašs un savā ziņā mīlīgs - kaķi, suņi, vēsturnieki, kovboji, aprikozes, stikla priekšmeti, valši, Šveice, vilcieni, džins, dzelzs riteņi, ceļasomas, nelaimīga mīlestība, piedzērušies veči un ceļošana.

Muzikāli Keisija savas kompozīcijas izpilda klavieru pavadījumā, vietumis pievienojot kādu džeza bandžo, klarneti, trompeti vai akustisko ģitāru, atgādinot kaut ko no 50. gadu amerikāņu vokālās ēras labākajiem paraugiem (Blossom Dearie, Annie Ross u.c.)

Iesaku: "Doctor Monroe"

Izdošanas datums 14.03.2006.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu