Chromeo «Business Casual»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šomēnes ar jaunu ierakstu atgriežas Monreālas plastiskā fanka duets «Chromeo», kas vasaras vidū plašākām tautas masām atmiņā iespiedies ar pusaudžu deju filmā «Step Up 3D» («Solis augšup») izmantoto hitu «Fancy Footwork» (skat. video).

Chromeo «Business Casual»

(Atlantic)

10/12

«Business Casual» seko 2004. gada debijas platei «She's in Control» un salīdzinoši komerciāli veiksmīgajam 2007. gada albumam «Fancy Footwork», kas, kā liecina mūzikas un video pārdošanas apjomu izsekošanas sistēmas «Nielsen SoundScan» dati, ASV pārdots gandrīz 60 000 eksemplāru. Fakts, ka dueta jaunais video «Night By Night» video vietnē «Youtube» jau aplūkots vairāk nekā miljonu reižu, ir pozitīvs signāls. Par to noteikti priecājas arī mūzikas giganta «Atlantic» cilvēki, kas ar «Chromeo» noslēguši sadarbības līgumu par šā albuma ierakstu.

«Pasaulē vienīgā veiksmīgā arāba un ebreja sadarbība»

- kā nekā tieši šāds mārketinga sauklis daudz kur presē pavada šo lielisko Monreālas/Ņujorkas elektrofanka duetu.

Jaunais ieraksts tapis gan Monreālā, gan Ņujorkā. Tā kā abi dueta dalībnieki - P-Thugg (Patrick Gemayel) - taustiņi, programmēšana un «runas kaste» un Dave 1 (David Macklovitch) - ģitāra, balss, lieliski pārvalda franču valodu, viens skaņdarbs albumā ir franču mēlē.

Albuma nosaukums atnācis pie Makloviča, rezervējot galdiņu kādā smalkā restorānā. Telefona klausules otrā galā viņam laipnā balsī esot atgādināts, ka restorāna dresskods ir «Business Casual» (lietišķi ikdienišķs).

Chromeo "Business Casual"
Chromeo "Business Casual" Foto: Publicitātes foto

Muzikāli gan vīri ir mazliet atkāpušies no elektrofanka, dodot vairāk vietas savā mūzikā 1980.gadu popmūzikai («Eye of the Tiger» radniecīgas ģitāras solo partijas). Iespējams, pie vainas kopīga uzstāšanās vairākos festivālos ar grupas elku un leģendārās 1980. gadu popgrupas Hall and Oates dalībnieku Derilu Holu (Daryl Hall). «Youtube» interesenti var atrast abu kopīgos dzīvos ierakstus.

Albumā kā viesvokāliste vienā dziesmā («When the Night Falls») dzirdama arī Bejonsē jaunākā māsa Solanža Noulza (Solange Knowles), savukārt plati miksējis franču elektroniķu «Cassius» dalībnieks Filipe Zdars (Philipe Zdar). Albuma vāku darinājis «Surface 2 Air».

Albuma noslēdzošais skaņdarbs «Grow Up», manuprāt, atklāti citē elementus no paša Maikla Džeksona «Bad» albuma singla «The Way You Make Me Feel» - gluži tie paši bungu breki un sintezatora bass, arī ritms līdzīgs. Protams, viss albums ir viens liels 1980.gadu elektrofanka citāts...

Kopumā lielisks popmūzikas albums, kas tikai nedaudz, nedaudz ir vājāks par 2007. gada «Fancy Footwork».

Izdošanas datums - 14.09.2010.


KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu