High Places "High Places" (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
References: API SITE

Pēc brīnišķīgā pagājušā gada "03/07 - 09/07", Bruklinas duets šogad savas jaunās mājvietas "Thrill Jockey" paspārnē izdevis savu pirmo oficiālo studijas albumu "High Places".

High Places "High Places"

(Thrill Jockey)

9/12

Multiinstrumentālists Robs Barbers (Rob Barber) un dziedātāja Mērija Pērsone (Mary Pearson) pirmo reizi satikās 2006. gadā, abpusējas simpātijas šos divus radošos jauniešus apvienoja eksperimentālā muzikālā projektā High Places.

Drīz tapa arī pirmie ieraksti, mazās platītes (7"), kuras 2007. gadā apkopotas dueta pirmajā izdevumā "03/07 - 09/07". Starp citu, High Places toreiz izpelnījās "eMusic" servisa (interneta mūzikas veikals) cilvēku uzmanību un kļuva par vienu no divām neatkarīgajām grupām, kas popularizēja servisa "eMusic Selects" jauno sadaļu, kurā uzmanība pievērsta jaunajiem muzikālajiem projektiem.

High Places koncertā

Mērijai un Robam atrašanās augstās vietās, raudzīšanās lejup no māju jumtiem vai no gaisa balona mazā klāja acīmredzot nerada stresu un sasprindzinājumu, High Places mūzika ir mierīga, atmosfēriska, ambienta, bez liekiem sasprindzinājumiem. Mērijas mazliet infantilā (twee pop garā ieturētā) balss apstrādāta ar dažādiem reverb un delay efektiem, rada sapņainu, gaisīgu noskaņu, savukārt Roba askētiskie karību mūzikas ritmi un perkusijas nedaudz atgādina Animal Collective skaņu pasauli.

Arī šis 30 minūšu garais ieraksts (gluži kā visi agrīnie) iemūžināts mājas studijā, izmantojot ne pārāk sarežģītas tehnoloģijas. Visas desmit kompozīcijas noskaņas ziņā brīnišķīgi papildina viena otru, noslēdzoties ar vienu no, manuprāt, skaistākajiem šā gada skaņdarbiem "From Stardust To Sentience" (skat. audio).

Izdošanas datums - 23.09.2008.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu