Architecture In Helsinki "Fingers Crossed" (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Austrālijas, Melburnas pilsētas oktets Architecture In Helsinki šogad laidis klajā savu pirmo studijas albumu, kas dzimtajā Austrālijā jau iemantojis kritiķu labvēlību, domāju, pelnīti, jo "Fingers Crossed", manuprāt, ir tiešām viens no gada jaukākajiem muzikālajiem atklājumiem.

Architecture In Helsinki "Fingers Crossed" (Bar/None) 11/12

Astoņu cilvēku orķestris, kurā izmantoti dažādi pūšamie instrumenti – tuba, trombons... -, perkusijas, ksilofoni, bungmašīnas, sintezatori u.c., varētu radīt pietiekoši lielu skaņu haosu, taču Architecture In Helsinki muzikālā valoda ir smalka un dekoratīva. Tā patiesībā ir nedaudz muļķīga, pilna ar “la, la, la, …ba, ba, ba…” piedziedājumiem, taču bezrūpīgais un bērnišķīgais pop skanējums gluži vai pielīmē ausis pie atskaņotāja un ilgi nelaiž vaļā.

Līdzības varētu vilkt ar vairākiem pazīstamiem kolektīviem – dalībnieku skaita un instrumentu ziņā tas varētu būt kaut kas līdzīgs Polyphonic Spree, taču daudz piezemētāks lo-fi variants, noskaņas ziņā līdzības rodas ar Pipas, Brittle Stars, Action Biker, kaut kur ir saklausāmi arī Belle And Sebastian un High Llamas.

Albums dalāms instrumentālās kompozīcijās, kuras droši varētu izmantot dažādu bērnu animācijas filmiņu pavadījumos, kā arī vokālajās kompozīcijās, turklāt pie mikrofona stājas vairāki grupas dalībnieki. Ja neesat tikai "kvalitatīvas un pareizas" mūzikas cienītājs, tad noteikti noklausieties šo austrāļu pop komūnas Architecture In Helsinki sirsnīgo “eksperimentu”.

Izdošanas datums 06.04.2004.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu