HiM "Many In High Places Are Not Well" (15)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

"Vai Him ir jauns albums?" daudzi somu rokgrupas fani iesauksies… paldies Dievam, nē.

HiM "Many In High Places Are Not Well" (Bubble Core) 11/12

Projektu, ko zem šāda nosaukuma pazīst ASV vieno cits muzikālais virziens, domājams, ka tikai tuvākajās kaimiņzemēs H.I.M. asociējas ar gotisko, romantisko roku.

Daga Šarina (Doug Sharin) veidotais postroka, džeza muzikālais veidojums HiM ir Čikāgas eksperimentālās mūzikas tradīciju sekotāji. Sākot no Art Ensemble Of Chicago, beidzot ar Tortoise un Chicago Underground Duo.

Grupas radītājs multinistrumentālists Šarins darbojies vairākos citos pazīstamos projektos – Rex, Codeine un June Of 44, līdz 1995. gadā paralēli tiem aizsāka HiM, tomēr pirmos grupas pastāvēšanas gadus HiM sastāvs bija mainīgs un nestabils. Vienu no albumiem producējis pat Teo Macero, kas pazīstams arī kā 70. gadu Miles Davis perioda skaņu vīrs.

Ar laiku projekta sastāvs izkristalizējās, par patstāvīgu HiM dalībnieku kļūst Fred Erskine (June Of 44), arī mūzikas kritiķu atsauksmes ir ļoti labvēlīgas. Jaunajā ierakstā mākslinieki eksperimentē ar āfrikāņu ritmiem, vokālu, elektroniku un Rob Mazurek (Isotope 217) trompetes spēli. Viens no labākajiem, manuprāt, Čikāgas skolas pēdējo gadu ierakstiem un viens no šā gada interesantākajiem albumiem.

Izdošanas datums: 24.06.2003.

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu