Chicago Underground Trio "Slon" (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Chicago Underground Trio jaunākais studijas veikums, kas nosaukts mākslinieku iecienītākās slovēņu viesnīcas "Slon" (zilonis) vārdā, šoreiz veltīts ASV un Džordža Buša imperiālistiskajai politikai Irākā.

Chicago Underground Trio "Slon" (Thrill Jockey) 10/12

Mūsdienu džeza mākslinieku grupa Chicago Underground Trio radusies 1995. gadā, kad kopā sanāca trompetists Rob Mazurek(Isotope 217, Broakback, Tigersmilk) un ģitārists Jeff Parker (Tortoise, Isotope 217). Chad Taylor un Noel Kupersmith kolektīvam pievienojās gadu vēlāk. Dažādās variācijās šie mūziķi veido veselu Čikāgas pagrīdes džeza un postroka kustību, šeit jāmin tādi sastāvi kā Chicago Underground Duo, Chicago Underground Quartet un Chicago Underground Orchestra.

„Slon” ir trio trešais studijas ieraksts, kurā Rob Mazurek paralēli trompetei bieži izmanto laptop iespējas elektronisko dekorāciju radīšanai. Viņš arī visu kompozīciju autors.

Plate ierakstīta 2003. gada rudenī pēc saspringtas Eiropas tūres, laikā, kad izcēlās Irākas karš. Ieraksta skaņu inženieris ir Ken Brown (Directions in Music, Pullman). Notikumi Irākā kļuva par ieraksta moto, proti, mūzika ir mākslinieku pretkara manifests. Īpaši zīmīgs ir albuma pirmais skaņdarbs „Protest”, kas, manuprāt, ir albuma spēcīgākā kompozīcija. Tā sākas ar trompetes motīvu, kurš apaug ar pārējiem instrumentiem, atsaucot asociācijas ar Čikāgas free džeza pionieriem Art Ensemble Of Chicago. Turpinājumā „Slon” iegrimst elektroniskos eksperimentos ar nelielām dzīvo instrumentu atkāpēm.

Izcils džeza un postroka muzikālais apvienojums.

Izdošanas datums 20.01.2004.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu