Probot "Probot" (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ex Nirvana bundzinieka un Foo Fighters līdera Dave Grohl pusaudža sapnis ir piepildījies - klajā nācis smagās mūzikas zvaigžņu albums, kurā Grols spēlē bungas kopā ar saviem jaunības metālmūzikas elkiem.

Probot „Probot” (Southern Lord) 8/12

Plate ir tipisks smagās mūzikas paraugs – tāds, kādu 80. un 90. gadu mijā klausījās daudzi jaunieši. Atceros, savulaik Rīgā brazīliešu lielākā muzikālā eksporta Sepultura koncertu Rīgas Sporta pilī, kas pulcēja smagās mūzikas cienītājus no visām Baltijas valstīm. Arī šajā ierakstā dzirdams Sepultura solists Max Cavalera, kas vēlāk nodibina jaunu apvienību Soulfly.

Grols kādā intervijā apgalvoja, ka ideja par šādu projektu viņam bijusi jau sen, pieaicināt vairākus dziedātājus, lai katrs no viņiem iedziedātu atsevišķu dziesmu. Probot ir viņa veltījums 80. gadu underground metal žanram, īpaši visiem tā laika solistiem, par kuriem Grols sajūsminājies, kad bijis pusaudzis.

„Tas nav kā Santanas „Supernatural”, tas nav tas, ko daudzi gaida”, mākslinieks komentē gaidāmo ierakstu. „Būs cilvēki , kuriem patiks Probot, to gan nebūs ļoti daudz... es domāju, ka šis nav projekts lielās naudas pelnīšanai.”

Probot sastāvā muzicē pats Grols, ex Zwan ģitārists Matt Sweeney un Foo Fighters producents Adam Kasper.

Albuma dziesmu saraksts un viesvokālisti:

01 Intro 02 Centuries of Sin (piedaloties Cronos no Venom) 03 Red War (piedaloties Max Cavalera no Sepultura) 04 Shake Your Blood (piedaloties Lemmy Kilmister no Motorhead) 05 Access Babylon (piedaloties Mike Dean no Corrosion of Conformity) 06 Silent Spring (piedaloties Kurt Brecht no D.R.I.) 07 Ice Cold Man (piedaloties Lee Dorrian no Napalm Death) 08 The Emerald Law (piedaloties Wino no Obsessed) 09 Big Sky (piedaloties Tom G. Warrior no Celtic Frost) 10 Dictatorsaurus (piedaloties Snake no Voivod) 11 My Tortured Soul (piedaloties Eric Wagner no Trouble) 12 Sweet Dreams (piedaloties King Diamond un Kim Thayil no Soundgarden)

Izdošanas datums: 09.02.2004.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu