Lostprophets «Start Something» (11)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Meinstrīmroks ir neārstējams, to apliecina kārtējie Velsas censoņi «Lostprophets», kuru jaunākais studijas veikums šodien ieraudzīs dienas gaismu.

Lostprophets «Start Something»

(Sony)

3/12

Kopš 1980. un 90. gadu mijas amerikāņu rokmūzikā ir izkristalizējušās mūsdienu vēstures roka ikonas, starp kurām visietekmīgākā grupa ir, protams, «Nirvana», kas kā ar nazi nogrieza skābekli tolaik plaukstošajam hard and heavy rokam. Vienīgie, kas pārdzīvoja šo revolūciju, ir «Bon Jovi», zināmā mērā no nepatikšanām veiksmīgi izķepurojās arī veterāni «Aerosmith» un «Metallica».

Tomēr bez «Nirvana» šis laiks radīja vēl virkni kulta mākslinieku, uz kuru radošajiem sasniegumiem tad arī ir attīstījusies amerikāņu populārā rokmūzika 90. gados. Šeit jāmin vieni no crossover aizsācējiem «Rage Against The Machine» un «Faith No More», kā arī grandžmūzikas leģendas «Pearl Jam». Tieši savulaik pienācīgi nenovērtētie «Faith No More» ir šo jauno zēnu lielākā ietekme.

Protams, ietekmēties nav slikti, bet vienmēr jāzina mērs, ko diemžēl «Lostprophets» nav sapratuši. Esmu pārliecināts, ka grupa, pateicoties lipīgajam hitsinglam «Last Train Home», spēs pārdot aprobežotajiem amerikāņu tīņiem savus pāris miljonus šā ieraksta kopiju. Tomēr nepamet doma, ka grupa ir kārtējie rūpnieciski saražotie popmākslinieki, gluži kā «Backstreet Boys», tikai ar ģitārām un atbilstošu imidžu, kas īpaši orientēti konkrētai mērķauditorijai.

Viens no pretendentiem uz gada atkritumu groza top10.

Izdošanas datums 03.02.2004.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu