Mark Ronson & The Business Intl "Record Collection" (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

2008.gada labākais planētas producents (trīs "Grammy" balvas par Eimijas Vainhausas "Back to Black") Marks Ronsons šonedēļ laiž klajā savu trešo studijas plati "Record Collection", kurā izmēģinājis spēkus arī kā vokālists.

Mark Ronson & The Business Intl "Record Collection"

(RCA Records)

9/12

Lai arī Ronsons plašāk pazīstams kā dīdžejs un producents, savos 35 gados šis Londonas priekšpilsētas puisis nolēmis iekarot pasauli arī kā dziesmu autors un dziedātājs. Kā atklāj pats Ronsons, uz dziedāšanu viņu pamudinājusi Lēdija Gāga (Lady Gaga), kas viņam teikusi, ka "ir vērts izmēģināt - nekad nevar zināt, kas beigās sanāks..."

Savā trešajā albumā "Record Collection", kas seko 2003.gada hiphopa dīdžejdarbam "Here Comes the Fuzz" un 2007.gada kaverversiju platei "Version", Ronsons gan aprobežojies tikai ar divām ("Lose It (In the End) un "Record Collection") paša dziedātām dziesmām, pārējās vokālās partijas uzticot saviem draugiem un kolēģiem.

Atkāpies Ronsons ir arī no savas "firmas zīmes" - 1960. gadu soula aranžējumiem, pievēršoties vairāk 1980.gadu sintezatoru popmūzikai un agrīnajām hiphopa tēmām. Izrādās, ka liels nopelns Ronsona jaunās skaņas tapšanā ir 1980.gadu popmūzikas veterāniem "Duran Duran", kuru jauno plati Ronsons pašlaik turpina producēt, īpaši taustiņinstrumentālistam Nikam Roudsam (Nick Rhodes), kurš apstulbinājis Ronsonu ar savu analogo sintezatoru kolekciju.

"Darbs ar mums ietekmēja Marka jauno radošo virzienu, bet, protams, viņš vienlaikus pats labi apzinājās, ko dara,"

komentē Roudss.

Starp ieraksta viesmāksliniekiem nav neviena nejauša vārda - visi ir vai nu jau agrāk strādājuši ar Ronsonu, vai vēl gatavojas to darīt. Pie otrajiem jāmin tādi slaveni personāži kā Bojs Džordžs (Boy George), kas, iespējams, atkal apvienosies ar savu bijušo grupu "Culture Club", kā arī aizmirstībā iegrimušais neosoula spīdeklis D'Angelo, kura trešo, simts gadus topošo plati, iespējams, palīdzēs pabeigt tieši Ronsons.

Mark Ronson & The Business Intl "Record Collection"
Mark Ronson & The Business Intl "Record Collection" Foto: Publicitātes foto

Kā albuma pirmais singls jūlijā izdots "Bang Bang Bang" (skat. video), kurā dzirdama repera Q-Tip un  jaunās dziedātājas Amandas Vorneres (Amanda Warner) balss no dueta MNDR, savukārt kā otrais šomēnes klajā laists skaņdarbs, kas veltīts velosipēdiem - "The Bike Song" (skat. video). Tajā kā viesvokālists dzirdams skotu grupas "The View" dziedātājs Kails Falkoners un reperis Spank Rock.

Manuprāt, spilgtākais un interesantākais ir albuma otrais skaņdarbs "Lose It (In the End)", kurā par muzikālo katarsi parūpējies leģendārais Ghostface Killah un Kalifornijas grupas "Phantom Planet" dalībnieks Aleks Grīnvalds (Alex Greenwald). Tā pamatā kustīgs sintezatora bass, kuram pa virsu uzklāts "morikonisks" ksilofons un svilpošana, kā arī apzināti saraustīts (sagraizīts) paša Ronsona vokāls.

Blakus minētajiem trīs skaņdarbiem vēl, manuprāt, lielisks ir Boja Džordža (un grupas "Miike Snow" solista Endrjū Vaiata (Andrew Wyatt)) dziedātais "Somebody to Love Me", kā arī cita 1980.gadu smagsvara - Saimona Lebona (Simon Le Bon) ieskaņotais titulskaņdarbs.

Diemžēl neko labu nevaru pateikt par D'Angelo dziesmu, kā arī par izbijušās "pipetes" dziedātājas Rouzas Elinoras Dugalas (Rose Elinor Dougall) partijām, kas man nedaudz atgādināja kaut ko no Sofijas Elisas Bekstores Top40 repertuāra.

Kopumā simpātisks albums ar vairākiem perfektiem singliem, taču pārāk daudzveidīgu un daudzgalvainu viesmākslinieku armiju.

Izdošanas datums - 27.09.2010.


Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu