Electric Six „Fire” (13)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šā gada rokmūzikas apskats nebūtu pilnīgs bez ekscentriskajiem disko rokeriem Electric Six, kuru grāvējs „Danger High Voltage”, gada sākumā bijis pat britu pārdotāko singlu otrajā vietā.

Electric Six „Fire” (Beggars XL) 8/12

Neteikšu, kas esmu liels Electric Six cienītājs, tomēr nevar nenovērtēt mākslinieku humoru un uzdrīkstēšanos sajaukt vienā platē grunge, disco, punk, new wave u.c. stilus. Katrā otrajā dziesmā runa iet par uguni, par iešanu „karā” t.i., uz deju zāli, īpaši izteiksmīgs ir viens no singliem „Gay Bar”, kurā solists Dick Valentine (lielisks segvārds) skandē „I''ve Got Something To Put In You/ At The Gay Bar”.

Savā ziņā ģeniāls ir arī lielākais hits „Danger, High Voltage”, kas balstās uz tradicionāla disko ritma, primitīva ģitāras motīva un kurā otro balsi iedziedājis pats Jack White no The White Stripes. To visu papildina izteiksmīgi videoklipi, kas tāpat kā The Darkness gadījumā ļauj izprast grupas satīru.

Šis gads rokmūzikā ir īpaši bagāts ar humora roku, liels nopelns tajā ir amerikāņu aktierim Jack Black, kas savu lielo mīlu pret old school roku demonstrē gan grupā Tenacious D, gan nesen uz ekrāniem iznākušajā "School Of Rock”, kurā tēlo kādu skolas rokmūzikas pasniedzēju. Protams, šā gada spilgtākā parādība rokmūzikā ir The Darkness, kuru nesen iznākušais Ziemassvētku singls ir nevainojams grupas paraugs. The Darkness uz pēdām jau min arī minētie Electric Six.

Izdošanas datums 20.05.2003.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu