Arca „Angles” (10)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Turpinot atskatu uz gada labākajiem ierakstiem, jūsu uzmanībai piedāvāju visai aizraujošu un interesantu instrumentālās mūzikas projektu Arca.

Arca „Angles” (Disques du Soleil et de l''Acier) 10/12

Kamēr GYBE un Silver Mt. Zion cīnās ar saviem muzikālajiem dēmoniem, Tortoise devušies atpūtā, Sigur Ros un Mogwai turpina spēlēt vienu un to pašu melodiju - kāds nezināms franču mūziķis desmitgades sākumā (2001) atzīmējas ar vienu no interesantākajiem ierakstiem.

Viens no franču mākslinieka Sylvain Chauveau projektiem blakus Micro:Mega un paša soloalbumiem – Arca, kas ir tā dēvētā postroka un eksperimentālās instrumentālās mūzikas spilgts piemērs, šogad laidis klajā otro plati „Angles”. Projekts kopā ar programmētāju Joan Cambon izveidojies 2000. gadā, un tā nosaukums Arca aizgūts no portugāļu rakstnieka Fernando Pessoa, kas savus darbus parakstīja ar četriem dažādiem segvārdiem.

Gada sākumā Sylvain Chauveau jau atzīmējās ar Erika Satī cienīgu pieklusinātu klavieru soloierakstu „Un Autre Decembre”, ko savā apgādā izdeva Fat Cat Records (Sigur Ros, Mum). Arca atšķirībā no Sylvain solodarba, ir muzikāli piesātināts ar dažādiem instrumentiem un kino monologu sempliem franču valodā. Jaunākās plates mūzika vietām balansē starp vieglu Mogwai un amerikāņu komponista Steve Reich skaņu pasauli, nemainīgi pulsējot vienmērīgā lēnīgā ritmā.

Šis, manuprāt, ir viens no šā gada spēcīgākajiem sava žanra ierakstiem blakus Meanwhile Back In Communist Russia un Jonny Greenwood.

Izdošanas datums 29.04.2003.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu