Louis Sclavis „Napoli's Walls” (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izcilais franču klarnetists un saksofonists Louis Sclavis piedāvā klausītājiem jaunu improvizācijas džeza ierakstu „Napoli's Walls”, kas veltīts Neapoles pilsētai.

Louis Sclavis „Napoli''s Walls” (ECM) 10/12

Sastāvs: Louis Sclavis - klarnete, saksofons, Médéric Collignon - trompete, perkusijas, balsis un elektronika, Vincent Courtois - čells, Hasse Poulsen - ģitāra.

Platē iekļautas 10 kompozīcijas, kurās mākslinieks savdabīgā veidā ilustrē Neapoles tradīcijām bagāto operas vēsturi, pilsētas arhitektūru un tās auru. Viens no galvenajiem albuma iedvesmas avotiem ir radikālais franču mākslinieks Ernest Pignon-Ernest, kas strādājis zīdspiedes tehnikā un izvietojis savus mākslas darbus uz pilsētas sienām.

„Napoli''s Walls” sākas ar 10 minūšu garu gluži akadēmiska rakstura kompozīciju, kurā sākumā dominē čells, mākslinieka saksofona spēle un skaņdarba vidū pārsteidzoši iestrādātais bungmašīnas ritms. Turpinājumā albuma tituldziesma iesākas ar ģitāras motīvu un izskan gandrīz ar īru folkmūzikai raksturīgu dziedājumu, kurš pakāpeniski tiek elektroniski apstrādāts. „Divinazione Moderna” ir savdabīga šķietami nenopietna atkāpe, kurā iedziedas kāds Neapoles operas tenors.

Louis Sclavis mūzika nepakļaujas noteiktiem muzikāliem vērtēšanas kritērijiem, tomēr, manuprāt, „Napoli''s Walls” ir viens no šā gada interesantākajiem avangarda džeza mūzikas ierakstiem, kurā apvienoti izteiksmīgi pūšamo instrumentu solo un salīdzinoši mūsdienīgi elektroniskās mūzikas eksperimenti.

Izdošanas datums 20.10.2003.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu