Damon Albarn «Democrazy» (8)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Wikipedia

Deviņdesmito gadu britpopa seja Deimons Olbārns (Damon Albarn) ir iejuties lielā eksperimentētāja tēlā un šogad piedāvā jau otro plati pēc «Blur» ieraksta «Think Tank», šoreiz kā solomākslinieks.

Damon Albarn «Democrazy»

(Honest Jon"s Records)

5/12

24. novembrī klajā nākušais artista soloprojekts «Democrazy» patiesībā ir neliela provokācija, tajā iekļauti 14 skaņdarbi, kurus Deimons dokumentējis vasarā "Blur" ASV tūres laikā, sēžot savā viesnīcas numurā. Mūzika ierakstīta uz četru celiņu skaņu pults, pats mākslinieks spēlējis un ierakstījis visus instrumentus.

Domāju, ka katrs otrais dziesminieks, parokoties savās kasetēs, varētu atrast līdzīga rakstura mājas ierakstus, tomēr ne kurš katrs atļaujas tos publicēt, izņēmums ir varbūt tādu klasiķu (ne tikai) kā "The Beatles" reti demoieraksti. Olbārns acīmredzot uzskatījis, ka šie bungmašīnas pavadījumā ierakstīties motīvi ir pietiekoši nozīmīgi, lai tos dzirdētu arī pārējie.

«Democrazy» ir vairākas īsas muzikālas skices, kuras mākslinieks pavada vai nu uz akustiskās ģitāras, vai bungmašīnas, piespēlējot sintezatoru un izmantojot dažādus tā piedāvātos skaņu efektus – ūdens burbuļus, durvju zvanu u.tml. Olbārna talanta cienītājiem šis lo-fi ieraksts varētu būt interesants muzikālais materiāls, tas dod iespēju klausītajiem piedalīties autora dziesmu radīšanas procesā. Pirms kāda laika Deimons, sadarbojoties ar afrikāņu mūziķiem, laida klajā etniska rakstura solo albumu, kuru šeit Latvijā bija iespējams vairumā iegādāties kā nocenotu preci kādā no lielveikaliem par 0,97 Ls (neatceros precīzi).

Šoreiz mākslinieks bijis piesardzīgāks un izdevis tikai 5000 «Democrazy» kopijas, turklāt vinila formātā.

Izdošanas datums 24.11.2003.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu