Mēneša albums: Aloe Blacc «Good Things» (13)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Par septembra Mēneša albumu TVNET Mūzika daudz galvu nelauzīja - «Good Things» gan satura, gan mūzikas ziņā pilnībā attaisno savu nosaukumu.

Aloe Blacc «Good Things»

(Stones Throw)

11/12

Jā, septembris mūzikas dzīvē ir bijis ražens mēnesis - lieliski Nīla Janga, «Deerhunter», «The Walkmen», «Swans» u.c. albumi, taču viens ieraksts stāv pāri visam. Protams, «TVNET Mūzikas» prāt...

Izdevniecības «Stones Throw» apgādā ar otro studijas albumu septembrī atgriezies 30 gadus vecais Nataniels Dokinss (Nathaniel Dawkins) jeb Aloijs Blaks (Aloe Blacc), kurš vasarā mūzikas pasauli ieintriģēja ar absolūtu 21.gadsimta klasiku - singlu «I Need A Dollar» (skat. video). Jāpiebilst, ka skaņdarbs izmantots arī ASV televīzijas kanāla HBO seriālā «How To Make It In America» un ir kļuvis gana populārs.

Atšķirībā no cita soulmeņa Bilāla (Bilal), kurš arī šomēnes izdevis jaunu plati, Aloijs atmetis visu lieko, visu sarežģīto, kas bija raksturīgs arī viņa visādi citādi lieliskajai debijas platei «Shine Through» un, kā solīts, ierakstījis teju vai 21.gadsimta «What’s Going On» (Mārvina Geija albums).

«Good Things» ir perfekts 1970.gadu soulmūzikas ieraksts Geija vai īpaši Bila Vitersa (Bill Withers) garā. Gan Blaku, gan Vitersu vieno līdzīgs balss tembrs. No pirmās līdz pēdējai dziesmai albums ir lielisks, pat nedaudz «čīzīgais» «Momma Hold my hand» ir brīnišķīgs. To ierakstīt Aloijam palīdzējuši jaunās soula izdevniecības «Truth and Soul Records» mūziķi («El Michels Affair» un Lī Fīldsa pavadošā grupa «The Expressions»)

Aloe Blacc "Good Things"
Aloe Blacc "Good Things" Foto: Publicitātes foto

Tieši «I Need A Dollar» arī ievada plati un ar savu vienkāršo vēstījumu, trāpīgo melodiju un tekstu paceļas pāri visam, kas R&B un soulmūzikā šogad (varbūt pat vairākus pēdējos gadus) tapis (varbūt Džaneles Monē un Šāronas Džounsas albumi var konkurēt).

«I need dollar dollar, a dollar is what I need, And if I share with you my story would you share your dollar with me,»

Seko optimistiskā soula paraugs «Green Lights» un «Hey Brother», kas sakausē fanka ģitāru ar pūtēju grupu vienā vienotā kustīgā soula masā. «Miss Fortune» papildina skaņas buķeti ar regeja ritmiem, savukārt mārvingeijiskais «Life So Hard» demonstrē Aloija spēju turēt meldiņu arī falseta tehnikā. Seko «Take me back», kas jau ir tumšāks un ilustrē bezdarba, bezpajumtnieku un nežēlīgā kapitālisma ēnas puses, savukārt «Femme Fatale», kas plānots kā albuma otrais singls, ir leģendārās grupas «The Velvet Underground» dziesmas soula interpretācija. Fantastiski!

Seko «Loving You Is Killing Me» un titulskaņdarbs «Good Things», kuru ievada grūvīgs bass, wah wah ģitāras rifs, kas eleganti samiksēts dzīvā, autentiskā 1970.gadu soula skaņu kokteilī. Kad iestājas pūtēju grupa, šķiet, labāk vairs nav iespējams...

«You Make Me Smile» ieskanas kaut kas no Džona Ledženda - ne velti Aloijs ir savulaik iedziedājis Ledženda (John Legend) populāro «Ordinary people». «If I» ir kinematogrāfisks soula valsis, kuram apakšā izmantots kāds ļoti zināma skaņdarbs motīvs (diemžēl nespēju to atcerēties).

Bauda ausīm!

Izdošanas datums - 28.09.2010.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu