Lamb "Between Darkness And Wonder"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pirms pieciem vai sešiem gadiem, kad daudzi klausītāji vēl nebija inficējušies ar lipīgo "lounge" jeb atslodzes mūzikas mūzikas sērgu, inteliģentās elektroniskās popmūzikas pasaulē valdīja post Portishead, post Massive Attack downtempo/trip hop vilnis – Morcheeba, Sneaker Pimps, Moloko u.c., starp kuriem noteikti jāmin arī viens no interesantākajiem britu mūzikas duetiem "Lamb".

Lamb "Between Darkness And Wonder"

(Universal)

7/12

Kopš tā laika mūzika ir strauji mainījusies un daudzi šā žanra mākslinieki ir nomainījuši savu ārējo muzikālo formu pret daudz pievilcīgāku un pārdodamāku preci, šeit jāmin kaut vai Red Snapper, Kruder And Dorfmeister u.tml. Mančestras duets Luīze Roudsa (Louise Rhodes) un Endijs Barlovs (Andy Barlow) savā ziņā ir palikuši uzticīgi savam muzikālajam rokrakstam un pēc neilgas pajukšanas atgriezušies ar jaunu, pēc skaita ceturto, studijas ierakstu "Between Darkness And Wonder".

Jaunā plate iesākas ar Lamb netipisku "Darkness", kas radies kādas abstraktas japāņu kompozīcijas ietekmē, Lū šeit izmanto pašas sarakstītu dzejoli, kuru pavada savdabīgs eksperimentāls skaņu juceklis. "Stronger" stīgu aranžējumu rakstījis Beck tēvs David Cambell, kas "Lamb" pāri bija tik ļoti sajūsminājis ar "Sea Change" stīgu skanējumu, ka mākslinieki par katru cenu gribēja ar viņu sadarboties.

Lamb "Between Darkness And Wonder"
Lamb "Between Darkness And Wonder" Foto: Publicitātes foto

"Angelica" ir Endija lolots instrumentāls skaņdarbs ar izteiksmīgām klavieru arpedžijām un pulsējošu ritmu. "The Clouids Clear" sākas ar smalku akustiskās ģitāras motīvu un pāraug nedaudz izmisīgā piedziedājumā, tomēr kopumā, manuprāt, albums nepārsteidz ne ar ko jaunu.

"Lamb" lielākā vērtība tā arī paliek Lū Roudsas savdabīgā vokāls, kas savā ziņā ir tikai Betas Gibonsas (Beth Gibbons) (Portishead) vienreizējās balss atblāzma.

Izdošanas datums 18.11.2003.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu