Godspeed You! Black Emperror «Yanqui U.X.O.»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Atzīšos, ka tikai vakar beidzot saņēmu grupas «Godspeed You! Black Emperror» šā gada pilno studijas ierakstu. Varbūt mans vērtējums nebūs pietiekoši objektīvs, protams, šādi ieraksti prasa vairāk laika, lai iedziļinātos un uztvertu visas nianses, taču atļaušos apgalvot, ka šis ir viens no gada spēcīgākajiem mūzikas ierakstiem savā žanrā un varbūt pat arī plašākā mērogā.

Godspeed You! Black Emperror «Yanqui U.X.O.»

(Constellation)

12/12

Grupa izveidojusies Kanādā 1994. gadā, un šo astoņu gadu laikā GYBE ir kļuvusi par izciliem post-rock/experimental virziena māksliniekiem. Grupas sastāvs ir visai iespaidīgs – trīs ģitāras, divas basģitāras, stīgu grupas un dažādas perkusijas. Grupas pirmais studijas ieraksts «F#A#~» izdots 1996. gadā, kam sekoja 1999. gadā EP un 2000. gadā dubultais albums.

Grupas mājvieta ir izdevniecība «Constellation rec», kas izdod arī iepriekš manis apskatīto Do Make Say Think, kā arī GYBE radniecīgo Silver Mt Zion.

GYBE ir viena no retajām politiski aktīvajām grupām, nedaudzie manifesti un sempli, kas dzirdami grupas ierakstos, bieži vien rada tādu kā apokaliptisku atmosfēru – ieroči, karš, sektantisms, vara, korupcija u.tml.

Ja vēlaties dzirdēt kaut ko no «Yanqui U.X.O.», ieslēdziet sestdien plkst. 20 radio Naba 96,2 FM, kur «Gala raidījuma» ietvaros tiks atskaņoti fragmenti no šā albuma.

Iepriekšējo raidījumu dziesmu saraksts lasāms šeit - http://gd.times.lv/naba.htm

Izdošanas datums 19.11.2002.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu