The Cribs "Ignore The Ignorant" (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Veikfīldas, Rietumjorkšīras rokgrupa The Cribs ar ex-Smiths Džoniju Maru (Johnny Marr) sastāvā šodien laiž klajā savu jaunāko studijas albumu "Ignore The Ignorant".

The Cribs "Ignore The Ignorant" (Wichita) 7/12

45 gadus vecais "smits" oficiāli nu ir veselu divu grupu pamatdalībnieks, proti, kopš 2006.gada Džoniju Maru angažēja amerikāņi Modest Mouse, savukārt kopš 2008.gada slepenajām ierakstu sesijām - angļu The Cribs. Pats Mars kopš The Smiths pajukšanas tā arī nav spējis pilnasinīgi īstenot sevi kā solomākslinieks, protams, Mars ir piedalījies neskaitāmos albumos kā viesmūziķis un 2003.gadā pat izdevis pirmo un vienīgo soloalbumu kā Johnny Marr and The Healers, taču tas tikai lieku reizi apliecināja, ka Mara īstā sūtība ir blakus kādam izcilam vokālistam un dziesmu autoram (tāds bija Morisejs, protams).

Vai tāds bija Modest Mouse Izaks Broks (Isaac Brock) un tādi ir Džarmanu brāļi (The Cribs: dvīņi - ģitārists un vokālists Raians Džarmans (Ryan Jarman), basģitārists un vokālists Garijs Džarmans (Gary Jarman) un jaunākais brālis - bundzinieks Ross Džarmans (Ross Jarman))? Neesmu drošs.

The Cribs "Ignore The Ignorant"
The Cribs "Ignore The Ignorant" Foto: Publicitātes foto

Kāpēc mūzikas pasaulē tā ir iekārtots, ka, izjūkot izciliem dziesmu autoru pāriem, katra mākslinieka individuālā daiļrade šķiet nepilnīga? Tas jāsaka par Bretu Andersonu, Džonu Skvairu, Greiemu Koksonu u.c. Interesanti, kāds būtu rezultāts, ja tas pats minētais Mars ierakstītu kopīgu plati ar "The Stone Roses" solistu Ianu Braunu? ... par to ir vērts pasapņot...

Atgriežoties pie Mara sadarbības ar The Cribs, presē ģitārists jau paziņojis, ka šis kopdarbs ir labākais, ko viņš ierakstījis pēdējos 25 gados. Nešaubos, ka tas ir labāks par Johnny Marr and The Healers, taču vai tiešām labākais?

"Katrs vienmēr domā, ka ir paveicis vislabāko. Ne vienmēr tā ir patiesība, taču šajā gadījumā es nekļūdos. Tas ir labs albums. Es jau pēdējo 25 gadu laikā neesmu neko daudz darījis," uzstājoties "Sky Sports" futbola pārraidē "Soccer AM", izteicies Džonijs Mars.

... un vēl pēdējais retoriskais jautājums - vai Mars piestāv The Cribs un otrādi? Manuprāt, šo nevarētu dēvēt par nevainojamu laulību debesīs... Mara smalkie ģitāras rifi nedaudz disonē ar raupjo un pancīgo The Cribs mūzikas uzbūvi. Rodas sajūta, ka Mars ar savu ģitāru vienkārši ir aizpildījis tukšās vietas, radot biezu, es pat teiktu, pārlieku blīvu skaņu sienu. Viena ģitāra ir lieka...

The Cribs 2007.gada "izlaušanās" albums bija fantastiski vitāls savā vienkāršībā - bass, bungas, ģitāra. Patiesībā tas bija (ir) viens no šā gadu desmita labākajiem roka albumiem, manuprāt. Jā, var teikt, ka ar "Ignore The Ignorant" puiši kļuvuši pieaugušāki, nopietnāki, bet tas, manuprāt, Džarmanu brāļiem īsti nepiestāv.

Jaunajā platē, ko producējis Nika Keiva mūzikas skaņu vīrs Niks Launijs (Nick Launay), izcelt varētu ievadošo "We Were Aborted", kas visvairāk tuvinās puišu agrīnajam skanējumam, aktuālais singls "Cheat on Me" (skat. video), manuprāt, labāk izklausītos tikai instrumentālā variantā, "We Share the Same Skies" (tas pats arī par "Last Year''s Snow") Mara ģitāras ietekmē izklausās pēc kāda neizdota "smitu" skaņdarba, sešas minūtes garais "City of Bugs" šķiet par garu, bet "Hari Kari" gluži kā citi skaņdarbi iesākas ar fantastiski skanīgu ģitāras rifu, taču, kolīdz iestājas balss, tā neatgriezeniski iebuksē...

Albumā pat atrodamas divas balādes - "Save Your Secrets" un noslēdzošā "Stick to Yr Guns".

"Men''s Needs Women''s Needs Whatever" bija nesalīdzināmi labāks...

Izdošanas datums - 07.09.2009.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu