Kylie Minogue "Body Language" (13)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Baidos, ka dažs labs popmūzikas nīdējs mani varētu nesaprast, tomēr atzīšos, ka Kailijas Minogas (Kylie Minogue) jaunāko plati griežu mājās bez apstājas jau trešo dienu pēc kārtas.

Kylie Minogue "Body Language"  

(Parlophone)  

10/12

1980. gadu popestētika, kas šobrīd (patiesībā jau kādu ilgāku laiku) atkal dominē mūzikas topos, vislabāk, manuprāt, izdodas tieši oriģinālajai 80. gadu, tolaik vēl zvaigznītei, Kailijai.

Lielā popdīva Madonna pēdējos gados nodarbojas ar dažādiem nosacīti veiksmīgiem muzikāliem meklējumiem, šeit jāmin gan "Music", gan "American Life", turpretī Austrālijas lepnums Kylie tieši ar pēdējiem trīs studijas ierakstiem spējusi sasniegt neticamus panākumus. Negribētu apgalvot, ka Kylie Minogue ir tik bīstami tuvu Madonnai, ka karalienei būtu jāsāk uztraukties par savu troni, tomēr mūžīgi otrā, vienmēr lielās Madonnas ēnā stāvošā Minogue atkal demonstrē perfektu stila izjūtu un konsekventu muzikālo izaugsmi.

Mākslinieces devītais studijas ieraksts (gluži tikpat, cik Madonnai), pieaicinot virkni atzīstamu komponistu, šoreiz piedāvā mierīgākus deju ritmus. Plate sākas ar smalko „Slow”, kas kļuvis arī par pirmo albuma oficiālo vēstnesi. Dziesmai var pārmest acīmredzamās norādes uz Madonnas „Erotica” daiļrades posmu, tomēr turpmākās sešas kompozīcijas ir, manuprāt, vienkārši nevainojamas. „Still Standing” un īpaši „Secret”, kurā Kylie pat pamanās skandēt rečitatīvā, ir potenciālie deju zāļu grāvēji. „Promises” un „Chocolate” ir lieliski down tempo skaņdarbi, kuros mākslinieces pusčukstošais vokāls mijas ar Chris Botti (neesmu gan liels šā mākslinieka fans) cienīgu epizodisku trompetes spēli. „Red Blooded Woman” ir nedaudz novecojušu hip hop saraustīto ritmu paraugs, kas atgādina kādu britu puišu popgrupu, šķiet, tā bija Another Level vai kaut kā tml.

Kopumā „Body Language” pirmās septiņas dziesmas ir augstākā līmeņa popmūzikas paraugstunda, taču diemžēl albuma otrā puse ir jūtami vājāka, īpaši nevajadzīgs šķiet „I Feel For You”, kas ir kāds retro pop atgremots pārsemplēts albuma svešķermenis.

Labi!

Izdošanas datums 16.11.2003.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu